Vis dine følelser: Så kan andre bedre lide dig

Går du og gemmer på alle dine tanker og følelser? Så er du være mindre nem at holde af end dem, der deler mere ud af sig selv, viser forskning.
Deler du aldrig ud af dig selv og viser følelser? Så gør du det svært for andre at holde af dig.
Deler du aldrig ud af dig selv og viser følelser? Så gør du det svært for andre at holde af dig. FOTO: Scanpix

Er du bange for at vise dine følelser? Mener du ikke, de kommer andre ved? Deler du generelt ikke meget ud af dig selv?

Du skyder muligvis dig selv i foden, når det kommer til de mennesker, du omgiver dig med, skriver Huffington Post.

Et nyt studie bragt i Journal of Personality and Social Psychology peger nemlig på, at folk, som gemmer på deres følelser, er mindre social ansete end de, der er åbne og fri i deres udfoldelse.

Du bliver dømt

Studiet bag undersøgelsen er lavet på Oregon Universitet, og her slår de fast, at de lukkede personer ikke er nær så nemme at opbygge forhold til som andre mere åbne typer.

Hvorfor?

Folk som undertrykker deres følelser, griner ikke, når andre gør det. Helt generelt afviger de fra den ”normale” stemning og opførsel og er bare mindre nemme at forstå - og dermed sværere for folk generelt at holde af. Det resulterer i, at de har svært ved at begå sig i en gruppe, få tætte venner og udvikle forhold, viser studiet.

Når det så er sagt, er vi alle forskellige og hvem ved, hvad der er bedst for den enkelte - men undrer du dig over, at du har svært ved at komme tæt på andre mennesker, kan du måske begynde med at kigge indad og overveje, om du selv er åben (nok).

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.