Vind- og energiindustri: Flot faldende pris på havvind
Vindmølleindustrien og Dansk Energi roser den faldende pris på energi fra havvindmølleparken Horns Rev 3.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Havvindmølleparken Horns Rev skal opføres ud for Esbjerg. I 2017 udvindes den første strøm fra projektet.
Havvindmølleparken Horns Rev skal opføres ud for Esbjerg. I 2017 udvindes den første strøm fra projektet. Foto: Colourbox/free


Det er flot, at det er lykkes at indgå en aftale om en pris på 77 øre per kilowatttime, når der i fremtiden skal udvindes strøm fra havvindmølleparken Horns Rev 3.

Det siger både Vindmølleindustrien og Dansk Energi i kølvandet på, at det torsdag blev offentliggjort, at det er energiselskabet Vattenfall Vindkraft A/S, der har vundet udbuddet om at opføre Horns Rev 3.

- På de fem år, der er gået siden, der blev budt og foretaget investeringsbeslutning på havvindmølleparken ved Anholt, er sektoren lykkedes med at nedbringe prisen på havvind med godt 30 procent.

- Det er et flot resultat, når man samtidig tager højde for, at markedssituationen i Europa har været meget usikker, siger Jan Hylleberg, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Vindmølleindustrien.

Direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, hæfter sig også ved den flotte pris, som styrker Danmarks position på markedet for havvind.

- Energibranchen arbejder stenhårdt på at drive prisen ned på vindmølleparker i alle led af kæden.

- Buddet på Horns Rev 3 viser, at det også er lykkedes at komme længere ned ad omkostningskurven, og det lover godt for vores danske styrkeposition på havvind, hvor teknologien hastigt bevæger sig i retning af at være fuldt konkurrencedygtig, siger Lars Aagaard i en skriftlig kommentar.

Planen om at opføre Horns Rev 3 ud for Esbjerg blev vedtaget i energiforliget i 2012 med støtte fra samtlige partier i Folketinget undtagen Liberal Alliance.

Parken ventes klar til at levere de første megawatt i 2017 og skal ved den planlagte færdiggørelse i 2020 kunne levere en effekt på 400 megawatt svarende til el-forbruget for 400.000 husstande.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.