Vil du være glad? Snif til en armhule

Hvis du rigtig gerne vil være glad, skal du blot finde en anden person, der er glad, og tage en ordentlig snuser til han eller hendes armhule.
Puha, har du også svært ved at forestille dig, at sved kan bringe smil frem - læs her, hvordan det kan det.
Puha, har du også svært ved at forestille dig, at sved kan bringe smil frem - læs her, hvordan det kan det. FOTO: Scanpix

Man skulle ikke tro, det kan bringe glæde at stikke næsen ned i andre folks sure sved, men det er ikke desto mindre tilfældet, skriver Health.com.

Et studie fra Utrecht Universitet i Holland har fundet ud af, at du kan optage ”den glade følelse” fra et andet menneskes sved, hvis personen er glad.

Glad sved gør altså dig glad.

Tidligere er det blevet bevidst, at sved fra sure mennesker også kan smitte af og gøre andre i dårligt humør – nu viser det sig så, at det også gælder den anden vej rundt.

Et smil på læben

I et større forsøg mellem mænd og kvinder, hvor sved, reaktioner og situationer er blevet analyseret, viser det sig, at den glade sved bringer et smil frem hos folk.

Når du dufter til en glad persons sved, vil du smile. Dufter du til en person, der er hverken glad eller sur, giver det ingen synlig reaktion.

Du kan derfor med fordel omgive dig med glade mennesker, hvis du selv trænger til at blive muntret op. Det smittet af, hvis altså du husker at lugte til dem. Tag eventuelt med dem til træning, så bør det være rig mulighed for at indsnuse noget glæde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.