TERROR I KØBENHAVN

Vidner efterlyses: Sådan så Omar ud ved synagogen

Politiet vil gerne tale med folk, der så gerningsmanden bag skudattentaterne bevæge sig fra det indre København til Nørrebro
Politiet offentliggør flere billeder af den formodede gerningsmand. De stammer fra Nørrebrogade.
Politiet offentliggør flere billeder af den formodede gerningsmand. De stammer fra Nørrebrogade. Københavns Politi

I håb om at kortlægge hans færden fra det indre København og til Nørrebro offentliggør politiet nye fotos af den 22-årige Omar Ebdel Hamid El-Hussein, som man formoder står bag angrebene på Krudttønden og synagogen.

De nye fotos stammer fra Nørrebrogade, hvor gerningsmanden dukkede op ved en internetcafe lørdag aften omkring kl. 21.15, altså før attentatet i Krystalgade, men efter attentatet mod Krudttønden.

- Vi er meget interesserede i at komme i kontakt med vidner, der kan have observeret og eventuelt filmet gerningsmanden under hans flugt ad ruten - Krystalgade, Peder Hvitfeldts Stræde, Kultorvet, Frederiksborggade og videre, hvor vi formoder, at han har bevæget sig mod Nørrebro, udtaler ledende politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddlelelse.

- Vi er naturligvis også meget interesserede i at komme i kontakt med vidner, der har observeret personen omkring internetcafeen lørdag aften, både før kl. 21.15 og efter kl. 22.25, hvor vi mener at han har forladt stedet, fortsætter Jørgen Skov

To civile mænd blev dræbt og fem betjente såret, da skudene lød mod først kulturhuset Krudttønden på Østerbro og senere den jødiske synagoge i Krystalgade i det indre København.

Tidlig søndag morgen skød og dræbte politiet den 22-årige Omar Ebdel Hamid El-Hussein.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Foto: Københavns Politi

Foto: Københavns Politi

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.