Vejle skal finde 10 millioner inden midnat
Vejle Boldklub skriver i en børsmeddelelse, at man mangler 10 millioner kroner for at undgå konkurs.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Vejles angriber Jonas Hebo og Vejles midtbanespiller Simon Nagel ved slutfløjtet. 1. divisionskampen mellem AGF og Vejle Boldklub på NRGi Park i Aarhus.
Vejles angriber Jonas Hebo og Vejles midtbanespiller Simon Nagel ved slutfløjtet. 1. divisionskampen mellem AGF og Vejle Boldklub på NRGi Park i Aarhus. Foto: EMIL SØRENSEN THOMAS/POLFOTO


Der skal arbejdes hurtigt, hvis traditionsklubben Vejle Boldklub skal undgå konkurs.

Klubbens ledelse fortæller i en børsmeddelelse, at man kun er halvt i mål i kampen for at redde sig fra konkurs, og man har sat en deadline tirsdag aften klokken 23.59.

Den nuværende investorkreds har tilbudt at skyde 10 millioner kroner ind i selskabet, men der mangler derudover yderligere 10 millioner, hvis klubben skal fortsætte med et tilstrækkeligt økonomisk fundament.

- På nuværende tidspunkt er det ikke lykkedes at finde en investor til de resterende 50 procent A-aktier, ligeledes svarende til 10 millioner kroner, og findes denne ikke i dag inden midnat, vil selskabet indgive konkursbegæring, hedder det i meddelelsen.

Hvis redningsplanen gennemføres, skulle det gerne resultere i en styrkelse af 1. holdet og talentudviklingen.

Bestyrelsesformand Lars Skou valgte i sidste uge at træde tilbage fra sin post, men alligevel er det ham, der udtaler sig tirsdag på dagen, hvor Vejle kan blive tvunget til at indgive konkursbegæring.

- Det er utroligt vemodigt, hvis VB ender med at gå konkurs, men vi må blot konstatere, at der på nuværende tidspunkt i så fald ikke vil være økonomisk grundlag for at videreføre klubben på det nuværende niveau, og derfor må man påbegynde en ny rejse i lighed med det, der skete i 2004, udtaler Lars Skou i en pressemeddelelse.

Vejle Boldklub oplyser, at den nuværende, smalle investorkreds er indstillet på at stille en underskudsgaranti sammen med den anden potentielle A-aktionær, som klubben altså skal finde tirsdag.

- Dette vil gælde for sæson 2015/2016 og sæson 2016/2017. Der vil selvfølgelig blive tale om en maksimumgaranti.

- Løsningen indebærer også, at der skal gennemføres akkorder med kreditorer, men det skal oplyses, at disse vil være rimelige i forhold til selskabets nuværende situation, hedder det i tirsdagens pressemeddelelse fra Vejle.

Sportsligt vil en konkurs sende Vejle helt i Jyllandsserien, og alle spillere på kontrakt mister arbejdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.