V afviser chauffør-kritik: Forsøgte at behandle ham godt

Partisekretær i Venstre, Claus Richter, kan ikke genkende anklager om manglende hviletid for Lars Løkke Rasmussens (V) tidligere privatchauffør.
Vi gør altid alt, hvad vi kan for at behandle vores medarbejdere ordentligt, og det har vi også forsøgt i det her tilfælde, siger Claus Richter til TV2 News.
Vi gør altid alt, hvad vi kan for at behandle vores medarbejdere ordentligt, og det har vi også forsøgt i det her tilfælde, siger Claus Richter til TV2 News. Colourbox

Den tidligere privatchauffør for Lars Løkke Rasmussen, der angiveligt arbejdede mere end 80 timer i nogle uger for V-formanden, blev behandlet ordentligt forsikrer Claus Richter, partisekretær i Venstre.

- Vi går ikke ind i konkrete tilfælde som det her, men jeg kan sige, at vi har haft en chauffør for Venstres formand, der har haft nogle opgaver, som ikke kunne løses mellem ni og 16. Vi gør altid alt, hvad vi kan for at behandle vores medarbejdere ordentligt, og det har vi også forsøgt i det her tilfælde, siger Claus Richter til TV2 News.

Lørdag kunne flere danske medier dog fortælle, at chaufføren i nogle uger arbejdede over 80 timer for Lars Løkke Rasmussen, der sendte bud efter ham på SMS. Nogle gange afleverede han Lars Løkke Rasmussen i Græsted sent om natten og skulle hente ham igen tidligt om morgenen.

Chaufføren blev slidt ned og fik et psykisk sammenbrud efter seks måneder. Det fremgår af en ny portrætbog om Lars Løkke Rasmussen, ”LLR”, som er skrevet af BT-journalisterne Thomas Nørmark Krogh og Andreas Karker, og som flere medier kunne referere fra lørdag.

Chaufførens påståede arbejdsforhold fik lørdag Vagt- og sikkerhedsfunktionærernes fagforening (VSL) til at lange ud efter Lars Løkke Rasmussen og Venstre.

- Det er ganske forfærdeligt, hvis han ikke overholder hviletidsbestemmelserne. Det er jo landets lovgivning og en beskyttelsesregel for chaufførerne. Den skal man overholde. Ellers går alle jo ned med nakken, sagde Conni Lorentsen til Avisen.dk.

Hun henviste til, at arbejdstidsreglerne kræver 11 timers hvile i døgnet. I enkelte, specielle tilfælde kan hviletiden dog sættes ned til otte timer.
Claus Richter understreger igen, at han ikke vil kommentere enkelte medarbejderes ansættelsesvilkår, da han bliver konfronteret med kritikken.

- Men selvfølgelig – og det gælder også i dette konkrete tilfælde – tager vi hånd om, at medarbejderne bliver behandlet godt. Det kan godt være, at der har været spidsbelastede situationer, men det bliver man så kompenseret for på andre tidspunkter med enten frihed eller på andre måder.

- Jeg kan ikke genkende det billede, der bliver fremstillet i bogen, siger Claus Richter til TV2 News.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.