USA's justitsministerium efterforsker politidrab på sort mand

To betjentes drab på en sort mand har udløst store protester i USA. Nu går justitsministeriet ind i sagen.
Sandra Sterling er blandt de efterladte til Alton Sterling, der blev skudt og dræbt af politi tirsdag.
Sandra Sterling er blandt de efterladte til Alton Sterling, der blev skudt og dræbt af politi tirsdag. Foto: Travis Spradling/AP

Det amerikanske justitsministerium går sammen med forbundspolitiet FBI ind i sagen om drabet på en 37-årige afroamerikansk mand, som tirsdag blev skudt af to betjente.

Det meddeler guvernøren i den amerikanske delstat Louisiana, hvor drabet fandt sted.

- Jeg har fuld tillid til, at denne sag vil blive grundigt efterforsket, upartisk og professionelt, siger guvernør John Bel Edwards på en pressekonference.

Omkring 100 borgere er onsdag gået på gaden bærende på bannere med ordlyden "Retfærdighed for Alton" og "Hænderne op, skyd ikke" i byen Baton Rouge for at protestere over drabet på den 37-årige Alton Sterling.

Politiet blev kaldt ud på grund af en anonym anmeldelse om en bevæbnet mand, der opførte sig truende.

Drabet blev filmet af et vidne og overvågningskameraer fra det indkøbscenter, Sterling stod foran.

På optagelserne kan man se Sterling blive mast mod jorden af betjentene, da han ikke frivilligt lægger sig ned. Herefter trækker den ene sin pistol og affyrer fire skud på klos hold.

Ifølge den efterladte families advokat, Edmond Jordan, ser det ud, som om betjenten holder inde, efter de første to skud er affyret.

- Jeg mener ikke, at nogle af disse skud kan retfærdiggøres, men jeg er nysgerrig omkring, hvorfor han holdt inde i så lang tid, og så affyrede yderligere to gange, siger han til CNN.

Sterling havde angiveligt ikke et våben i hænderne, da tumulten med politiet opstod. Det siger et vidne til mediet The Advocate.

- De opførte sig aggressivt over for ham fra begyndelsen, siger Abdullah Muflahi.

Han fortæller også, hvordan betjentene efter skudepisoden gik i panik. Den ene sagde angiveligt ifølge Muflahi: "Efterlad ham bare."

De to betjente er midlertidigt suspenderet, mens drabet bliver efterforsket. Det oplyser politikredsen på Facebook.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.