USA-medie: Danmark velkommer islamister

En artikel i den amerikanske avis Washington Post vækker opsigt og røre i den danske andedam. Den beskylder nemlig Aarhus for at føre en blød politik over for hjemvendte islamister.
Der er hug fra både lokale aarhusianere og en amerikansk avis til linjen over for hjemvendte islamister i Aarhus.
Der er hug fra både lokale aarhusianere og en amerikansk avis til linjen over for hjemvendte islamister i Aarhus. Foto: Screendump fra wikipedia.org

Den amerikanske avis Washington Post har besøgt Aarhus for at se nærmere på, hvordan kommunen håndterer hjemvendte islamistiske krigere.

Det er blevet til artiklen "Denmark tries a soft-handed approach to returned Islamist fighters",(Danmark forsøger en blød tilgang til hjemvendte islamistiske krigere).

Her beskrives det bl.a. hvordan den hjemvendte kriger Taliha kan gå frit rundt i Aarhus og endda modtages af andre muslimer som en hjemvendt konge.

I artiklen fortæller Taliha, hvis navn er opdigtet, hvordan han i ni måneder kæmpede for oprettelsen af et islamisk kalifat samt, at han ikke er modstander af henrettelserne af irakiske og syriske soldater.

Artiklen beskriver videre, hvordan ingen af de hjemvendte islamiske krigere er kommet i fængsel. Tværtimod tilbydes de psykologhjælp og hjælp til at komme videre med uddannelse.

I artiklen citeres Aarhus socialdemokratiske borgmester, JacobBundsgaard, for at sige:

"Dette er unge mennesker, som har søgt støtte i religion på et vanskeligt tidspunkt i deres liv, og som står med et eksistentielt spørgsmål om, hvorvidt de skal kæmpe for det, de tror på. Vi kan ikke vedtage love, som ændrer den måde, de tænker og føler. Men vi kan vise dem, at vi er seriøse, når det gælder integration og dialog." Det skriver Jyllands Posten.

Efter at avisen har lagt en oversættelse af artiklen ud på Facebook, (som dele af denne artikel er baseret på) har det medført en storm af vrede danskere, der i kommentarfeltet lader Jacob Bundsgaard forstå, at de bestemt ikke er enige med ham i den bløde linje, kommunen kører over for de hjemvendte krigere.

kilde: JP.dk og Washington Post

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.