USA angriber IS-leder i Libyen

Amerikansk F-15-fly har angrebet Islamisk Stat-leder i Libyen. Ifølge USA er det sandsynligt, at han er dræbt.
Udlændingepolitiet i Libyen har her fundet en gruppe afrikanske migranter i et rum i udkanten af Libyens hovedstad, Tripoli. Det menes, at de har ventet på en lejlighed til at blive sejlet til Europa. Menneskesmuglere i Libyen har nydt godt af det kaos, der har været i Libyen i de seneste fire år.
Udlændingepolitiet i Libyen har her fundet en gruppe afrikanske migranter i et rum i udkanten af Libyens hovedstad, Tripoli. Det menes, at de har ventet på en lejlighed til at blive sejlet til Europa. Menneskesmuglere i Libyen har nydt godt af det kaos, der har været i Libyen i de seneste fire år. Foto: Mohamed Ben Khalifa/AP

Det amerikanske luftvåben har angrebet byen Derna i Libyen, og her er en iraker, der var leder af Islamisk Stat (IS) i Libyen, angiveligt blevet dræbt.

Det var også den lokale IS-leder Abu Nabil, der var målet. Forsvarsministeriet i USA siger, at han efter al sandsynlighed er dræbt.

Angrebet fandt ifølge Pentagon, som ministeriet kaldes, sted fredag.

Ifølge oplysningerne rettede et F-15-fly fra USA's luftvåben et angreb mod et byggekompleks i Derna.

Ifølge USA's oplysninger befandt Abu Nabul sig i komplekset, da det blev bombet.

Manden kendes også under navnet Wissam Najm Abd Zayd al-Zubaydi.

- Nabils død vil degradere Isil's evner til at nå gruppens mål i Libyen, herunder at rekruttere nye Isil-medlemmer, etablere baser i Libyen og planlægge angreb på USA, siger Peter Cook, der er talsmand for Pentagon.

Isil er et andet navn for IS.

Det er fire år siden, at den libyske diktator, Muammar Gaddafi, blev dræbt under oprøret i Libyen. Siden er der opstået kaos i landet, der regeres af to konkurrerende regeringer, ligesom forskellige oprørsgrupper huserer i det nordafrikanske land.

Det er også herfra, at mange migranter og flygtninge fra Afrika og Mellemøsten samler sig for at rejse over Middelhavet til Europa.

I dette virvar har Islamisk Stat fået fodfæste.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.