Ups ... Nyvalgt DF-politiker løj sig yngre

Jydske Vestkysten kan afsløre, at nyvalgt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti er 50 og ikke 47, som hun ellers har hævdet.
Det er ikke alle, der har det lige nemt med at puste lysene ud på kagen, når de fylder 50. En DF-politiker havde det særedels svært med den runde fødselsdag.
Det er ikke alle, der har det lige nemt med at puste lysene ud på kagen, når de fylder 50. En DF-politiker havde det særedels svært med den runde fødselsdag. Foto: SCANPIX arkiv

Det kan være svært for både mænd og kvinde at runde det skarpe hjørne og acceptere, at nu er man altså fyldt 50.

Måske var det tilfældet for det nyvalgte Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Dorthe Ullemose.

Jydske Vestkysten kan fortælle, at hun under og efter valgkampen har sagt til flere medier - blandt andet Fyns Amts Avis - at hun er 47 år. Flere andre medier - bl.a. DR, Jyllands-Posten, avisen.dk og Altinget - har i løbet af valgkampen skrevet, at den på Fyn opstillede DF'er er 47 eller 48 år gammel.

Læs også: Fra borebisse til politiker: Arbejderne rykker ind på Borgen

Men Dorthe Ullemose er født 24. september 1964 og er dermed 50 år. Det bekræfter hun selv over for Jydske Vestkysten. Hun har to forklaringer på, hvorfor hun er kommet til at fremstille sig selv som lidt yngre, end hun reelt er.

Dels havde hun, siger hun, ikke lyst til at blive centrum for en masse opmærksomhed. Og det ville være sket, hvis folk havde vidst, at hun var blevet 50 i efteråret. Opmærksomheden, der følger med den slags begivenheder, bryder hun sig ganske enkelt ikke om.

Og så erkender Dorthe Ullemose, at hun nok også er lidt forfængelig.

- Men jeg ved også godt, at det er forkert af mig at lyve, og jeg beklager over for de mennesker, jeg har løjet for. Det er ikke i orden, og det kommer ikke til at gentage sig, siger hun og lover, at hun ikke har fejet andre hemmeligheder ind under gulvtæppet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.