Ungarn vil registrere alle migranter

Ungarn vil sende økonomiske migranter tilbage til det land, de indrejste fra, siger Ungarns udenrigsminister.
Syriske flygtninge med togbilletter til Tyskland kræver at komme med tog fra banegården i Budapest. Ungarske myndigheder kæmper for at håndtere presset fra de mange migranter og flygtninge, der hver dag ankommer til landet.
Syriske flygtninge med togbilletter til Tyskland kræver at komme med tog fra banegården i Budapest. Ungarske myndigheder kæmper for at håndtere presset fra de mange migranter og flygtninge, der hver dag ankommer til landet. Foto: Pablo Gorondi/AP

Myndighederne i Ungarn har tænkt sig at registrere alle migranter, der rejser ind i landet, og sende økonomiske migranter tilbage til det land, de var i, inden de kom til Ungarn.

Det siger landets udenrigsminister, Peter Szijjarto.

- Vi planlægger at registrere alle migranter, uanset om vi ikke er det første EU-medlemsland, de rejser ind i. Vi vil registrere alle, der indgiver en anmodning om asyl, og gennemføre proceduren, siger han.

- Hvis afgørelsen er positiv, kan flygtningen blive, men hvis den ikke er positiv, kan vi ikke give ophold til økonomiske migranter, vi kan ikke bære den byrde, så de vil blive sendt tilbage til, hvor de kom fra.

Ungarn har på det seneste kæmpet for at holde styr på det enorme antal migranter og flygtninge, der er rejst ind i landet.

Udenrigsministeren siger også, at Ungarn ikke støtter et kvotesystem for modtagelse af flygtninge og migranter, som andre EU-ledere har talt om at indføre.

Et sådant system vil kun være en opmuntring for både migranter og menneskesmuglere, mener Szijjarto.

Tidligere på dagen lukkede ungarske myndigheder banegården i Budapest og forhindrede de migranter og flygtninge, som venter på at komme videre til blandt andet Tyskland, i at tage et tog videre.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.