Ulf Pilgaard: Vi ældre har altså også et sexliv

Ældre bliver jo ikke pludselig til ikke-mennesker, siger Ulf Pilgaard. Han tror, at dem, der bestemmer er bange for, at det skal lugte for meget af lig.
Ældre mennesker har også et sex-liv, siger Ulf Pilgaard.
Ældre mennesker har også et sex-liv, siger Ulf Pilgaard. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Hjemme hos den populære skuespiller Ulf Pilgaard ringer telefonen ikke, når der er deles roller ud til film og tv-serier.

Det irriterer ham. Ikke fordi han ikke har noget at lave, men fordi der er simpelthen ingen roller er til ældre skuespillere.

Det sagde han ifølge Ekstra Bladet torsdag i "Aftenshowet" på DR1.

- Det kan godt undre mig, at i en tid, hvor der bliver flere og flere ældre, og vi klarer os godt og fylder rigtig meget ude i samfundet, så er der ikke plads til os på skærmen og lærredet, sagde Ulf Pilgaard blandt andet og forklarede, at han ikke er den, der sidder i et hjørne og græder.

Han bliver 76 år midt i november og har masser at lave indenfor teater og revy. Han forklarede desuden, at han livet igennem har været heldig at kunne veksle mellem opgaverne, og at det har været en tilfredsstillelse.

- Alle følelser er repræsenteret hos ældre mennesker. Vi har også et sex-liv - ellers ville jeg da lægge mig til at dø med det samme - der er jalousi, surhed, uforskammethed, raseri - ja, det hele. Ældre bliver jo ikke pludselig til ikke-mennesker, siger den 75-årige folkekære skuespiller.

Han tror, at dem, der bestemmer er bange for, at det skal lugte for meget af lig eller er bange for døden. Han sammenligner skuespillere med Bent Fabricius-Bjerre, som i en alder af 91 år fortsat er aktiv. Og afdøde Klaus Riftbjerg, som skrev helt frem til sin død.


Ulf Pilgaard er fortsat en fast bestanddel af Cirkus Revyen. Foto: Henning Bagger/Scanpix 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.