Ulf Pilgaard afslører: Min kone er uhelbredeligt syg

Ulf Pilgaards kone lider af en sjælden og uhelbredelig demenssygdom, afslører skuespilleren i en ny bog.
"Min kones sygdom er selvfølgelig en sorg, men når man spørger mig, hvordan jeg bærer mig ad med at stå på scenen og være sjov, når der er så meget at være ked af derhjemme, må jeg svare, at det da heller ikke har været nemt," siger Ulf Pilgaard.
"Min kones sygdom er selvfølgelig en sorg, men når man spørger mig, hvordan jeg bærer mig ad med at stå på scenen og være sjov, når der er så meget at være ked af derhjemme, må jeg svare, at det da heller ikke har været nemt," siger Ulf Pilgaard. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix

Selvom man kender ham som den sjove og folkekære skuespiller, har Ulf Pilgaard i mange år båret rundt på en stor sorg.

Den snart 75-årige skuespiller, der blandt andet er kendt for sine sjove parodier i Cirkusrevyen, afslører i en ny bog 'Mit liv som Ulf’, at hans kone Gitte er ramt af den sjældne og uhelbredelige demenssygdom huntingtons chorea.

- Min kones sygdom er selvfølgelig en sorg, men når man spørger mig, hvordan jeg bærer mig ad med at stå på scenen og være sjov, når der er så meget at være ked af derhjemme, må jeg svare, at det da heller ikke har været nemt. Men jeg er en psykisk stærk person, og scenen og rollen er mit frirum - min terapi om man vil, siger Ulf Pilgaard til Ekstra Bladet.

Pilgaards hustru fik konstateret sygdommen i løbet af 90'erne og er i dag afhængig af en kørestol. Huntingtons chorea er en hjernesygdom, der oftest begynder med uregelmæssige, pludseligt kastende bevægelser og en ændring af personlighed og adfærd. Symptomerne tiltager gradvist, ligesom sygdommen ofte også er ensbetydende med demens og svær invaliditet.

- Da Gitte rundede de 60 år, begyndte de første symptomer at melde sig i form af problemer med balancen og ufrivillige bevægelser med arme og ben, siger Ulf Pilgaard ifølge BT i bogen om hustruens sjældne sygdom, der kun forekommer hos cirka fire personer per 100.000.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.