Udlændingestyrelsen, DSB og Skat får dumpe-karakterer

Danskernes tillid til de offentlige institutioner er dalet, viser ny undersøgelse. Især er det Beskæftigelsesministeriet, Skatteministeriet og Udlændingestyrelsen, der skraber bunden.
DSB, Udlændingestyrelsen og Skatteministeriet har et dårligt omdømme hos danskerne.
DSB, Udlændingestyrelsen og Skatteministeriet har et dårligt omdømme hos danskerne. Foto: Colourbox

Beskæftigelsesministeriet, Skatteministeriet og Udlændingestyrelsen har ikke et godt ry hos danskerne. Alle tre ligger helt i bunden i en ny undersøgelse, hvor danskerne har skulle forholde sig til 40 offentlige institutioners omdømme, skriver Politiken.

Undersøgelsen, der foretaget af analyseinstituttet RepTrak og bygger på svar fra mere end 9.000, viser, at danskernes tillid til de offentlige institutioner er dalet i løbet af de seneste år.

I undersøgelsen har danskerne skulle vurdere 40 offentlige institutioneres omdømme på en skala fra 1-100.

Beskæftigelsesministeriet, Skatteministeriet og Udlændingestyrelsen har alle fået omkring 40 point og ligger dermed tæt på grænsen for, hvad RepTrak definerer som 'dårligt' eller 'laveste niveau'.

Også Skat, DSB og Banedanmark ligger i bunden af undersøgelsen.

Det er et problem, at institutionernes omdømme er faldende, mener cand.oecon. og professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh.

"Omdømmet er utrolig vigtigt i den offentlige sektor, ligesom det er i alle andre virksomheder. Borgernes tillid er i den grad afgørende for, om offentlige institutioner kan fungere optimalt", siger Per Nikolaj Bukh.

I den anden ende af skalaen ligger institutioner, der varetager borgernes interesser. Forbrugerombudsmanden, Folketingets Ombudsmand og politiet ligger i den højeste ende af skalaen. De to førstnævnte er de eneste, der scorer så høje point, at de ligger i kategorien 'fremragende' eller 'højeste niveau'.

Kilde: Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.