Taxikrig

Uber trodser politianmeldelse: Fortsætter taxi-kørsel i lufthavnen

Lufthavnen ikke vil have Uber-chauffører kørende rundt på deres område og 'shanghaje' kunder.
Foto: Scanpix

Københavns Lufthavn har både politianmeldt og gentagende gange skrevet til taxitjenesten Uber.

Det skyldes, at lufthavnen ikke vil have Uber-chauffører kørende rundt på deres område og 'shanghaje' kunder. Men på trods af lufthavnens anstrengelser fortsætter Uber deres kørsel omkring fly-terminalerne.

- Vi har i længere tid kunne konstatere, at Uber bliver ved med at optage passager i lufthavnen. På trods af at de ikke har tilladelse til at gøre det, siger pressechefen for Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, til TV 2 Lorry.

Allerede tilbage i oktober 2015 anmeldte Københavns Lufthavn Uber til politiet. Derudover har de flere gange skrevet til den alternative transporttjeneste. I et brev fra den 26. september i år skriver lufthavnen blandt andet, at så længe Uber ikke er godkendt som lovlig taxitjeneste, må lufthavnens faciliteter ikke benyttes.

- Der gælder samme regler for Uber som for andre virksomheder. Hvis man vil drive virksomhed i Københavns Lufthavn, skal man lave en aftale med os. Man kan heller ikke bare gå ind i ankomsthallen, opsætte en pølsevogn og begynder at sælge pølser dér. Det er privat område. Og samme regler gælder, hvis man vil drive hyrevogns-virksomhed, siger Kasper Hyllested.

Det var i dag ikke muligt at lave interview med Ubers nordiske direktør Carl Edvard Endresen - men i en mail skriver pressechefen Oliver Carra:

"Vi har informeret chaufførerne, der bruger Ubers app, om at de ikke bør benytte lufthavnen som holdeplads. Samtidig appellerer vi til lufthavnen om at anerkende, at turister forventer, at de kan køre med Uber til og fra Københavns Lufthavn, som man kan ved mange andre internationale lufthave. Bare i løbet af de sidste tre måneder har vi i København haft brugere fra 73 forskellige lande.

Vi ønsker en konstruktiv dialog om, hvordan Uber bedst passer ind i det danske samfund med alle relevante interessenter - det inkluderer også Københavns Lufthavn."

Den konstruktive dialog har Københavns Lufthavn dog svært ved at genkende. Uber har nemlig endnu ikke svaret på lufthavnens mange henvendelser og advarsler.

- Vi har ikke hørt fra Uber endnu. Det er jo Ubers opgave at stoppe det her og fortælle deres chauffører, at de ikke skal optage passagere i Københavns Lufthavn, siger Kasper Hyllested og fortsætter:

- Nu har vi skrevet til dem igen, og denne gang håber vi på, at de lytter efter. Hvis de fortsætter, er det en politiopgave at stoppe det. Vi har anmeldt det til politiet, så det er politiets opgave at efterforske og så videre. Vi ønsker jo ikke at lege politi.

I følge Københavns Politi har de sigtet Uber efter anmeldelsen fra Københavns Lufthavn. I næste uge vil politiets jurister tage stilling til, om de vil rejse tiltale mod Uber i sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.