Tyske ambulancefolk skal redde sønderjyder

Jobcentret i Flensborg vil levere tyske ambulancefolk til at dække behovet i Fyn, Syd- og Sønderjylland, hvor den nye operatør ikke kan skaffe nok reddere.
Ambulancedriften i Syd-, Sønderjylland og på Fyn skal drives af et nyt selskab, der er på jagt efter reddere i Tyskland, fordi man ikke kan skaffe nok.
Ambulancedriften i Syd-, Sønderjylland og på Fyn skal drives af et nyt selskab, der er på jagt efter reddere i Tyskland, fordi man ikke kan skaffe nok. Foto: Lars Rasborg, Scanpix/arkiv

Sønderjyder og fynboer kan fra 1. september møde tyske reddere, når ambulancerne rykker ud.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Den første september overtager en ny ambulanceoperatør driften i Syd-, Sønderjylland og på Fyn.

BIOS, som virksomheden hedder, har dog problemer med at skaffe nok reddere, og derfor er man begyndt at se sig om efter arbejdskraft i Tyskland.

- Jeg var i Flensborg for at tale med jobformidlingen, og de fortalte, at der var mindst 200 ledige reddere i Tyskland. Det vakte naturligvis vores interesse, siger ambulancechef hos BIOS i Sønderjylland Kim Hansen til Jydske Vestkysten.

Virksomheden har lige nu ansat 279 ambulancereddere, men skal bruge omkring 450 for at kunne dække ambulancetjenesten i hele regionen.

De tyske redderes uddannelse skal dog godkendes af Sundhedsstyrelsen. Derudover skal redderne på sprogkurser i dansk.

- Det er klart, at vi ikke skal tage flere, end vi kan magte. Tanken er, at de i starten skal køre med i ambulancerne som tredje mand og lære, hvordan man taler til og behandler patienterne, siger Kim Hansen til Jydske Vestkysten.

Kilde: Jydske Vestkysten


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.