Tredje gang: Dronning Margrethe skal udformer årets julemærke

Det bliver tredje gang, at dronning Margrethe skal udforme motivet til årets julemærke.
Dronning Margrethe vil selv præsentere Julemærket sammen med sin svigerdatter, kronprinsesse Mary, ved et arrangement i slutningen af oktober.
Dronning Margrethe vil selv præsentere Julemærket sammen med sin svigerdatter, kronprinsesse Mary, ved et arrangement i slutningen af oktober. Foto: MARIE KRAGH KATRINE/POLFOTO

Det er netop blevet afsløret hvilken kunstner, der står bag julemærket 2015, og det er ingen ringere end dronning Margrethe.

Det er tredje gang, at regenten er den kunstneriske kraft bag mærket, der første gang blev trykt i 1904.

Dronningen tegnede også julemærket i 1970, dengang var hun tronfølger, og 2003, hvor mærke nummer 100 blev sat til salg.

- Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at H.M. Dronningen har sagt ja til at udforme dette års julemærke, siger Julemærkefondens direktør, Søren Ravn Jensen.

Sammen med kronprinsesse Mary, der er protektor for fonden, vil majestæten afsløre årets motiv ved en begivenhed på Københavns Rådhus 28. oktober.

Salget af julemærkerne er med til at finansiere driften af de fire julemærkehjem rundt om i Danmark. Her får 750 børn årligt hjælp og støtte til at tackle problemer som mobning, ensomhed og lavt selvværd.

I år er det 150 år siden, at den tidligere postmester Einar Holbøll blev født. Det var ham, der fik ideen til julemærket, som i år udkommer for 111. gang.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.