Tre landshold kan straffes efter EM-ballade

Georgien, Irland og Polen kan formentlig se frem til straffe efter ballade i forbindelse med EM-kvalkampe.
Georgien, Irland og Polen kan formentlig se frem til straffe, efter Uefa har åbnet sager mod dem. Her har polske fans kastet fyrværkeri på banen.
Georgien, Irland og Polen kan formentlig se frem til straffe, efter Uefa har åbnet sager mod dem. Her har polske fans kastet fyrværkeri på banen. Cathal Mc Naughton /Reuters

Der skal være styr på afviklingen af kampe under det europæiske fodboldforbund (Uefa), og manglen på dette kan få konsekvenser for tre nationale forbund.

Uefa har valgt at åbne sager mod Georgien, Irland og Polen efter den seneste runde i EM-kvalifikationen. Det oplyser Uefa onsdag.

Sagen mod Georgien drejer sig om, at sikkerheden på stadion i kampen mod Tyskland ikke var tilstrækkelig, da georgiske fans invaderede banen. Derudover er det georgiske forbund også anklaget for at have leveret utilstrækkelig kropsvisitering og blokeret trapper.

Irland og Polen mødtes i et intenst 1-1-opgør, som nu kan koste begge forbund en straf.

Hjemmeholdet Irland er anklaget for "upassende opførsel" grundet deres hårde spil, som resulterede i fem gule kort, mens det polske fodboldforbund kan komme til at bøde for, at deres fans havde fyrværkeri på stadion.

Alle tre fodboldforbund har dog lidt tid at øve forsvarstalen i, eftersom sagerne først skal behandles af Uefa 21. maj.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.