Tre dræbt i PKK-granatangreb mod militær i Tyrkiet

Nye sammenstød omkring den kurdiske hovedby i Tyrkiet har dræbt en tyrkisk soldat og to kurdiske krigere.
Familien til en tyrkisk politibetjent, der blev dræbt i et PKK-angreb, sørger ved hans kiste. I de seneste uger har tyrkisk militær og kurdiske PKK-krigere optrappet volden.
Familien til en tyrkisk politibetjent, der blev dræbt i et PKK-angreb, sørger ved hans kiste. I de seneste uger har tyrkisk militær og kurdiske PKK-krigere optrappet volden. Foto: STR/AP

En tyrkisk soldat og to kurdiske krigere fra det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) er dræbt, efter militante har angrebet en militær stilling i den sydøstlige kurdiske Diyarbakir-provins i Tyrkiet.

Det oplyser tyrkiske sikkerhedskilder onsdag.

Mindst fire andre soldater og en lokal sikkerhedsansat blev såret ved angrebet, hvor PKK-militante affyrede en raketdrevet granat mod militærets stilling.

Det udløste en ildkamp mellem tyrkiske soldater og kurdiske guerillakrigere.

Kampene er de seneste i en række af voldelige sammenstød mellem de to sider. Urolighederne er eskaleret markant i de seneste uger.

Tirsdag oplyste det tyrkiske militær, at det har foretaget en række luftangreb mod militante kurdere i den sydøstlige del af landet mandag og tirsdag.

17 mål blev ramt i provinsen Hakkari, oplyser militæret.

Luftangrebene kommer efter, at mindst ni mennesker er blevet dræbt ved en bølge af PKK-angreb mod de tyrkiske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.