Travlt kongepar trodser alderen på statsbesøg

Den svenske kong Carl Gustaf og dronning Silvia hviler langtfra på laurbærrene under deres officielle besøg i Tyskland.

Når man kan sætte 70 fødselsdagslys på lagkagen, betyder det for de fleste, at tiden nu er inde til at læne sig tilbage og for alvor nyde det otium, man har opbygget.

Det er dog langtfra tilfældet for Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der begge har rundet de 70 år.

Under det svenske regentpars officielle besøg i Tyskland er den royale kalender nemlig spækket med aftaler, som kræver de kongeliges tilstedeværelse og opmærksomhed.

Dele af kong Carl Gustaf og dronnings Silvias travle tid i landet er også blevet dokumenteret på det svenske kongehus' Instagram-profil. Her kan man både se billeder og videoer fra de mange arrangementer, som kongeparret har deltaget i.

En video fra det sociale medie viser blandt andet, hvordan Sveriges konge og dronning møder den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i Berlin.

Under kongeparrets officielle besøg har der også været plads til festlige arrangementer. På Instagram kan man nemlig også se, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia har deltaget i en middag med den tyske forbundspræsident, Joachim Gauck, og hans kone Daniela Schadt.

Det er netop Tysklands forbundspræsident, Joachim Gauck, der har inviteret den 70-årige konge og den 72-årige dronning til landet. Besøget skal "styrke de nære politiske, kulturelle og økonomiske bånd mellem Sverige og Tyskland", lyder det fra Sveriges kongehus.

Se opslagene fra Instagram her:

https://www.instagram.com/p/BLO-EymBDRl/?taken-by=kungahuset

https://www.instagram.com/p/BLL6Aj8hj6u/?taken-by=kungahuset

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.