LA'er forlader partiet: Der mangler fri konkurrence

Lars Boje Mathiesen forlader Liberal Alliance og bliver løsgænger i byrådet i Aarhus.
- Jeg kan ikke længere se mig selv i en organisation, der drives med det værdigrundlag og de principper, som man gør i Liberal Alliance, siger Lars Boje Mathiesen.
- Jeg kan ikke længere se mig selv i en organisation, der drives med det værdigrundlag og de principper, som man gør i Liberal Alliance, siger Lars Boje Mathiesen. Foto: Aarhus.dk

Liberal Alliance mister sit eneste byrådsmedlem i Aarhus. Lars Boje Mathiesen forlader partiet og bliver løsgænger.

Liberal Alliances eneste byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje Mathiesen, forlader partiet og bliver løsgænger. Det fortæller politikeren til TV2 | ØSTJYLLAND onsdag aften.

Dermed er Liberal Alliance ikke længere repræsenteret i byrådet i Aarhus.

- Jeg kan ikke længere se mig selv i en organisation, der drives med det værdigrundlag og de principper, som man gør i Liberal Alliance. Kløften mellem mine grundholdninger og hvordan, jeg mener, ordentlighed og anstændighed skal være, er simpelthen blevet for stor, siger Lars Boje Mathiesen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Lars Boje Mathiesen forlader partiet, fordi han ikke kan få lov til at stille op til Folketinget til et kommende valg. Et ønske han har haft siden februar.

Fredag skrev lokalpolitikeren på sin Facebook-side, at han blot ventede på accept fra kredsbestyrelsen i Østjyllands storkreds i forhold til sit kandidatur. Men storkredsen har siden afvist Lars Boje Mathiesen som kandidat til et kommende folketingsvalg.

Ifølge Lars Boje Mathiesen er han blevet afvist, fordi han er for stor en konkurrent til de andre kandidater i kredsen.

- Hvis man som liberal parti taler om fri konkurrence til befolkningen, så må man også prøve at efterleve det internt i partiet. Det, mener jeg ikke, har været tilfældet. Både omkring mit kandidatur og med andre folks kandidatur, siger Lars Boje Mathiesen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.