Tom Behnke afslører: Jeg blev ramt af blodprop i hjernen

Da den konservative politiker Tom Behnke pludselig blev sygemeldt fra Folketinget i januar, blev årsagen holdt hemmelig. I dag fortæller han, at han blev ramt af en blodprop i hjernen.
"Jeg nåede lige at løbe situationen igennem i mit hoved: Ville min kone kunne klare sig uden mig? Ville mine børn? Var forsikringerne i orden?" Fortæller Tom Behnke (K) om ambulanceturen fra Christiansborg, da han i januar blev ramt af en blodprop i hjernen.
"Jeg nåede lige at løbe situationen igennem i mit hoved: Ville min kone kunne klare sig uden mig? Ville mine børn? Var forsikringerne i orden?" Fortæller Tom Behnke (K) om ambulanceturen fra Christiansborg, da han i januar blev ramt af en blodprop i hjernen. Foto: Simon Læssøe /Arkiv/Scanpix

Tom Behnke fortæller i dag i BT om den blodprop i hjernen, der sendte ham på orlov fra Folketinget.

Den konservative politiker holdt møde med en ven på sit kontor på Christiansborg, da han pludselig blev ramt af en intens smerte i hovedet.

- Pludselig kunne jeg ikke høre og huske navne. Jeg bad ham sige sit navn, og jeg kunne høre ham sige ’Jeg hedder bzzzz’. Alle navne lød bare som ’bzzz’ i mit hoved, fortæller Tom Behnke til BT.

Da han pludselig blev sygemeldt i januar, gik der rygter om alvorlig sygdom, men ingen detaljer slap ud til pressen. Først nu fortæller han, at der altså var tale om en blodprop i hjernen.

Hans erfaring fra arbejdet som politibetjent betød, at han med det samme fik sin gæst til at ringe 112. Både hans eget og familiens navne var forsvundet som dug for solen for ham. Tom Behnke vidste, at det er vigtigt at holde sig vågen i sådan en situation, og prøvede derfor at joke lidt med sin gæst.

Men da han lå i ambulancen, kunne han ikke længere holde situationens alvor ude af tankerne.

- Jeg nåede lige at løbe situationen igennem i mit hoved: Ville min kone kunne klare sig uden mig? Ville mine børn? Var forsikringerne i orden? Jeg konkluderede, at der var styr på det hele, og at de ville kunne klare den uden mig. Så slappede jeg af og overlod resten til ambulancefolkene.

Der var tale om en mindre forbigående blodprop i hjernen, fik han senere at vide. Tom Behnke er ikke i tvivl om, at det var stress, som udløste den.

Han blev indlagt på hospitalet og langsom, begyndte ordene at vende tilbage til ham.

På det tidspunkt, havde Tom Behnke allerede meldt ud, at han ikke ville genopstille til Folketinget. Han har været tilbage på kontoret en lille måned og er nu ved at pakke sine ting sammen.

- Det er da lidt forvirrende og trist at pakke sammen nu, fordi jeg ikke fik lov at afslutte min politiske karriere, som jeg gerne ville. Men jeg har trods alt selv valgt at gå, siger han til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.