Tjek politikerne: Hvem holder kæft - hvem tager ordet?

Kan du gætte, hvor mange gange Johanne Schmidt-Nielsen, Joachim B. Olsen eller Karen Jespersen har talt i folketingssalen? Nu kan du få svaret i den interaktive grafik.
Vil du vide, hvor ofte Johanne Schmidt-Nielsen går til mikrofonen i Folketingssalen? Tjek det ud i vores store interaktive grafik.
Vil du vide, hvor ofte Johanne Schmidt-Nielsen går til mikrofonen i Folketingssalen? Tjek det ud i vores store interaktive grafik. Scanpix

Vil du se, hvor meget de enkelte politikere har talt i salen? Skriv et navn i grafikken nederst i artiklen og få svaret.

Der er stor forskel på, hvor synlige de enkelte politikere er på Christiansborg. I hvert fald når det kommer til taletid i folketingssalen. Det viser en stor undersøgelse, som Ugebrevet A4 har lavet.

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt suverænt er den partileder, der har talt mest i folketingssalen, har Lars Løkke Rasmussen været mere tavs.

LÆS OGSÅ: 114 politikere taler mere end Løkke i folketingssalen

Med 1.483 indlæg på 115 møder i folketingssalen er et enkelt folketingsmedlem dog mere taleglad end selv statsministeren.

Præmiedebattør

Finn Sørensen fra Enhedslisten slår nemlig alle på Christiansborg, når det gælder debatlyst siden 2011.

- Det kan jeg godt være lidt stolt af. Jeg behøver ikke skamme mig. Det er lidt min natur, at vi i folketingssalen får skabt en politisk afklaring. Debatten er væsentlig for at finde fælles løsninger. Den skal være så offentlig som muligt, så vælgerne kan se, hvordan hver politiker tænker, siger Finn Sørensen.

Talt på fem møder

En debutant ved folketingsvalget i 2011 er også blevet præmiedebattør. Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance vandt tidligere sølv ved OL som kuglestøder. Nu har han taget rekorden som den politiker, der har blandet sig i debatten ved flest møder i folketingssalen siden 2011. På 160 møder ud af 391 har Joachim B. Olsen taget ordet.

Sidstepladsen har vandværks-, beredskabs-, hjemmeværns- og turismeordfører Hans Christian Thoning, der siden oktober 2011 har haft ordet på fem møder i folketingssalen.


Vil du se, hvor meget de enkelte politikere har talt i salen? Skriv et navn i grafikken og få svaret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.