Tjek din alder: Sådan er dit sexliv lige nu

Sexlivet er aktivt på forskellige måder, alt efter hvilken alder du har. Hver alder har også sine fordele og ulemper.
Colourbox

Vi hører ofte, at sex bliver bedre med årene, men er det nu også rigtigt? Sexguru og forfatter Tracey Cox, fortæller til Daily Mail, at man kan have god sex i alle aldre.

Her har hun har listet fordele og ulemper ved sex i teenageårene, 20’erne, 30’erne, 40’erne, 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Sex i slutningen af teenageårene

Fordele: I denne periode bliver seancerne tit lidt kluntede, fordi man mangler seksuel erfaring og selvtillid. Når det er sagt, findes der ikke noget mere fantastisk end sex i teenageårene. Det er første gang, hvor man bliver forelsket, bliver berørt af en anden, og får orgasme under sex.  Derudover raser hormonerne, og alt føles intenst og dejligt på samme tid.

Ulemper: Det at miste mødommen er aldrig så smukt og romantisk, som man havde forestillet sig. Mange føler sig lidt skuffede bagefter.

Hvad tænder mænd på? Læs mere på q.dk

Sex i 20’erne

Fordele: Er du single og i 20’erne, så vil du kunne få meget spændende og erotisk sex. Denne type sex handler kun om forventninger, man ved ikke, hvad man går ind til. Det føles som om, tiden står stille, når du kysser den udvalgte for første gang. Mange oplever nærmest en seksuel Nirvana, når de er i 20’erne, forklarer Tracey Cox.

Ulemper: Har du ikke fundet den rette, kan tilfældig sex blive temmelig kedeligt, og i virkeligheden ret usexet. Til syvende og sidst er det jo et egoistisk spil, hvor alle er ude efter at få tilfredsstillet deres egne lyster. Selvom der ikke er noget galt med det, kan det næsten føles meningsløst at have sex med en fremmed, som man alligevel ikke vil have mere med at gøre.

Sex i 30’erne

Fordele: Her er det for mange tid til at slå sig til ro og stifte en familie. Nogle kvinder formår at opretholde et hedt sexliv gennem hele livet, og fortsætter også med det, når børnene er små. Det er dog bestemt ikke alle, og det er heller ikke noget, man skal lade sig stresse af. Når man har små børn, er det ikke det tidspunkt i livet, hvor man har mest tid eller energi. Man kan indimellem næsten også have det som om, at børnene har en indbygget sexradar, og giver den mindste lyd fra sig, hver gang de hører den mindste lyd fra soveværelset.

Ulemper: Du står over for den hårde virkelighed. Forældrerollen suger energien ud af dig, og sex og kærlighed nedprioriteres.

Sex i 40’erne

Fordele: Børnene kræver mindre af dig, og du begynder at få tid til at tænke på dig selv igen. Mange par bruger denne tid på at genoprette deres sexliv og finde tilbage til hinanden. Mange oplever måske også, at sexlivet endda bliver bedre, end det var. Det kan blandt andet også skyldes, at når man bliver ældre, er man mere selvsikker, og man tør sige, hvad man gerne vil have, og hvad man kan lide.

Ulemper: Over halvdelen af mænd i alderen 40-70 oplever en vis grad af seksuel dysfunktion. Mænd finder det skræmmende, mens mange kvinder synes det er godt, at der bliver mere fokus på forspil og oralsex.

Sex i 50’erne

Fordele: Dette er alderen, hvor det betyder meget, at man har fundet den rette partner, for det er afgørende for, hvorvidt man har god sex eller ikke. Omkring 42 procent af alle par i alderen 45-55, der har været gift i 10 år eller mere har fortsat ugentlig sex. Hvor ofte man har sex, og på hvilken måde, afhænger i høj grad af, hvor glad man er for sin partner.

Ulemper: Overgangsalderen er svær for de fleste kvinder. Det lave testosteronniveau resulterer i manglende sexlyst, vægtøgning, nattesved og ikke mindst tørre og irriterede slimhinder. Det er med andre ord ikke overraskende, at mange kvinder lægger sex på hylden i denne periode af livet.

Hvad betyder dine sexdrømme? Læs mere på oestrogen.dk

Sex i 60’erne

Fordele: Mange har deres livs bedste sex efter at være blevet 60, siger Tracey Cox.  Til gengæld er ulemperne, at helbredet begynder at knirke, og nye forhindringer dukker op.

Sex i 70’erne

Fordele: Forskning viser at folk, der er i 70’erne beskriver deres sexliv som svært tilfredsstillende. Orgasmerne kommer måske ikke løbende, som de plejer, men sexlivet er stadig sensuelt, og hyggefaktoren er i højsædet.

Ulemper: Du kan ikke udfolde dig i lige så mange avancerede stillinger, men har du sex, og opnår du orgasmer jævnligt, så har du skudt papegøjen.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.