Til fortravlede danskere: Noget der ikke stemmer

Der er intet belæg for at hævde, at danskerne er mere pressede af arbejds- og familieliv end alle mulige andre, skriver debattør.
Danskerne hævder, at de er fortravlede. Men det harmonerer ikke med forskellige undersøgelser, skriver en debattør.
Danskerne hævder, at de er fortravlede. Men det harmonerer ikke med forskellige undersøgelser, skriver en debattør. Foto: Lars Rievers, Scanpix/arkiv

Noget hænger ikke helt sammen i debatten om børnefamilier, der føler sig fanget i en tidsklemme mellem arbejdsliv og familieliv.

Det skriver antropolog og borgerlig-liberal samfundsdebattør Dennis Nørmark i et debatindlæg i Politiken.

LÆS OGSÅ: Det burde forbydes at hente børn 16.30

“Ser man på undersøgelser af OECD, har Danmark en plads 4 fra bunden (ud af 36 lande), når det kommer til at investere tid på sit arbejde. Ser man isoleret på fritiden, er det kun spanierne, der har mere af den, end vi har. Vi regnes også af OECD som det land med den bedste balance mellem arbejdsliv og fritid, og ser man på børnefamilierne, har vi ifølge Rockwool Fondens undersøgelser aldrig brugt så meget tid på vores unger, som vi gør i dag,” skriver han.

“Det er tabu at sige, at du har masser af tid,” lyder hovedoverskriften på indlægget, hvor

Dennis Nørmark blandt andet peger på, at noget af det pres, danskerne føler, kommer af, at vi er nødt til at hævde, at vi har travlt, for at kunne høste anerkendelse.

Læs hele indlægget hos Politiken


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.