Tidligere DR-profiler raser: "Hvor er det skammeligt"

Foregår der noget i hovederne på DR's ledelse? Det spørgsmål stiller to profiler inden for formidling af videnskab efter, at DR har meddelt, at Videnskabs-redaktionen flyttes til Aalborg og tv-delen lukkes.
Hjerneforskeren Peter Lund Madsen er overrasket over, at DR flytter videnskabs-redaktionen til Aalborg og samtidig lukker tv-delen.
Hjerneforskeren Peter Lund Madsen er overrasket over, at DR flytter videnskabs-redaktionen til Aalborg og samtidig lukker tv-delen. Foto: Scanpix/arkiv

"Hvor er det skammeligt, at DR ophører med at producere videnskabs TV. Endnu engang nedprioriteres et område, der er afgørende vigtigt."

Det skriver hjerneforskeren Peter Lund Madsen alias Hjerne-Madsen på Twitter. Han har i flere omgange gjort videnskab om hjernen populært og bredt den ud til DR's seere.

Peter Lund Madsens bredside kommer, efter DR har meldt ud, at den statsfinansierede radio og tv flytter DR Videnskabs-redaktion til Aalborg pr. 1. januar 2017 og samtidig lukker tv-redaktionen.

Meddelelsen fik afdelingens ansatte til at nedlægge arbejdet, og nu melder ikke kun Peter Lund Madsen, men også en anden videnskabs-profil, Lone Frank, sig som kritiker af beslutningen.

Lone Frank er videnskabsjournalist på Weekendavisen, men stiller i et opslag på Facebook blandt andet dette spørgsmål ud i det åbne: "Hvad foregår der i hovederne på ledelse og chefredaktion - eller rettere; foregår der noget?".


Foregår der noget i hovederne på DR's ledelse, spørger Lone Frank, videnskabs-journalist på Weekendavisen efter DR's udmelding om, at flytte Videnskabs-redaktionen til Aalborg og samtidig lukke tv-delen. Foto: Scanpix/arkiv

Hun mener desuden, at "nu er hele Danmarks radio efter mange tilløb gennem tiden gået endeligt i selvsving" og sætter spørgsmålstegn ved, om Danmarks Radio i det hele taget kan overholde sin "kontrakt om Public Service tv uden en fagredaktion for videnskab?".

"Hvor kommer denne trang til fordummelse egentlig fra?,' skriver Lone Frank på Facebook. Hun har tidligere været vært på DR's videnskabsprogrammer.

Nu er hele Danmarks radio efter mange tilløb gennem tiden gået endeligt i selvsving. Ifølge ledelsens seneste genistreg...

Posted by Lone Frank on Friday, April 8, 2016


Peter Lund Madsen forklarer sin kritik til BT, hvor han blandt andet også udtrykker undren over, at man kan have public service uden videnskab:

- Det er jo i den grad et public service-område, siger han til avisen, og frygter desuden at kvaliteten af videnskabs-tv daler, hvis ikke de rette medarbejdere er ansat:

- Det er ikke særlig nemt at lave fjernsyn om videnskabsstof. Hvis man ikke har nogle, der arbejder med det specifikt, tror jeg, at det bliver sværere at lave noget, der er godt.

Peter Lund Madsen fornemmer ellers at udviklingen går i retning af mere videnskab på tv, så derfor blev han meget overrasket over DR's beslutning om at stoppe med videnskabs-tv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.