Tidligere Bayern-boss søger om nedsat fængselsstraf

Uli Hoeness har søgt om at få nedsat sin fængselsstraf for skatteunddragelse. Får han ja, er han fri til marts
Uli Hoeness måtte i fængsel for omfattende skatteunddragelse i juni 2014. Nu har han søgt om at få nedsat sin straf, så han kommer ud til foråret.
Uli Hoeness måtte i fængsel for omfattende skatteunddragelse i juni 2014. Nu har han søgt om at få nedsat sin straf, så han kommer ud til foråret. Foto: Matthias Schrader/AP

Fodboldklubben Bayern Münchens tidligere præsident Uli Hoeness håber, at han får nedsat sin tre et halvt år lange fængselsstraf til noget nær det halve.

Den tidligere magtfulde fodboldleder blev i marts 2014 dømt for skatteunddragelse for rundt regnet 212 millioner kroner. Han begyndte at afsone straffen tre måneder senere.

Nu har han søgt om at blive sat fri allerede i marts 2016.

På dagen, hvor Tysklands fodboldforbund er kommet under anklage for skatteunddragelse, bekræfter Uli Hoeness' advokat Michael Nesselhauf, at en ansøgning om strafnedsættelse er sendt til de relevante juridiske myndigheder.

Den 63-årige tidligere Bayern- og landsholdsspiller må nu forlade fængslet i dagtimerne, og han bruger sin nyvundne frihed som assistent i Bayern Münchens ungdomsafdeling.

Han var præsident i den succesrige fodboldklub fra 2009 til 2014.

Hvis Uli Hoeness får ja, vil han have afsonet lidt mere end halvdelen af sin straf.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.