Tidligere anfører bliver ny træner i Wigan

Wigans tidligere anfører Gary Caldwell kommer på en svær opgave med at redde klubben fra nedrykning.
Det er kun en god måned siden, Gary Caldwell stoppede sin karriere på banen.
Det er kun en god måned siden, Gary Caldwell stoppede sin karriere på banen. Foto: Sang Tan/AP

Det bliver den tidligere skotske landsholdsspiller Gary Caldwell, der skal forsøge at frelse den kriseramte engelske klub Wigan fra nedrykning til den tredjebedste række.

Wigan, der har den danske landsholdsspiller William Kvist i rækkerne, fyrede mandag manager Malky Mackay efter blot fem måneders ansættelse, fordi den ambitiøse klub befinder sig på en placering som nummer næstsidst i The Championship.

Wigan har otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen, og med kun fem kampe tilbage af sæsonen, ligner det en umulig mission for 32-årige Caldwell, der i Wigan får sin første opgave som manager.

Det er kun en måned siden, at han - der tidligere bar anførerbindet for klubben - annoncerede karrierestop efter en forgæves kamp mod en hårdnakket hofteskade.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg gerne ville være manager, når tiden var inde, men regnede ikke med, at chancen ville komme så hurtigt.

- Vi er i en vanskelig situation i øjeblikket, men vi vil gå ind til de sidste fem kampe med kun en ting for øje: At vinde. Bagefter må vi se, hvordan det er gået og tage tingene derfra, siger Gary Caldwell til Wigans hjemmeside.

Caldwells første opgave i det nye job bliver en udekamp mod Fulham på fredag. Netop Fulham ligger lige over nedrykningsstregen som nummer fjerdesidst.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.