Tics i øjet: Skal du være nervøs?

Tics i øjet kan være både hæmmende og irriterende, og så kan det faktisk også være farligt i sjældne tilfælde.
Tics i øjet? Læs her, om du skal søge læge eller ej.
Tics i øjet? Læs her, om du skal søge læge eller ej. Foto: Scanpix

Du sidder og har en meget voksen og seriøs samtale med din chef, en kunde eller en sød mand. Du er lækkert klædt på, håret perfekt og du er yderst veltalende. Det eneste problem er de evindelig tics i højre øje, som truer med at afsløre din nervøsitet.

De, dine tics i øjet, har været der on/off i en længere periode, og du kan ikke gøre meget ved dem. Du kan ikke tvinge dig selv til at stoppe. Det har du prøvet.

Men til gengæld spekulerer du en hel del over, hvorfor de opstår i situationer som denne.

Sandheden er, at de opstår enten, fordi du er stresset, har drukket for meget kaffe, er træt eller er presset, forklarer doktor Wayne T. Cornblath fra Michigan Universitet til Men’s Health.

- Tics opstår som en reaktion på det moderne liv, siger doktoren og med det hentyder han til alle de overnævnte grunde.

Det kan blive ved i lang tid

Doktoren fortæller, at der intet unaturligt er i, at sådanne tics kan komme og gå, som det passer dem. De kan være der i få timer, flere dage og endda længere tid.

Derfor skal du ikke bekymre dig om dem. Men går der mere end en måned med mange tics, skal du søge læge, råder doktoren. For i få tilfælde kan der være mere end blot for meget kaffe galt.

Men som hovedregel skal du ikke tænke for meget over din tics. Det kan stresse dig og kan såmænd bare forlænge perioden med dem.

I stedet for at blive irriteret over, at du sidder her med tics og ligner en idiot, skal du bruge lidt tid på at overveje, hvad du kan gøre af gode ting for dig selv, så de forsvinder igen.

Og det er ret nemt, siger doktoren. Sørg for at få mere hvile, skru ned for kaffe og andre stimulanser, og mind dig selv om, at du skal afstresse ind imellem.
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.