Thorning på toppen: Markant fremgang til S

En meningsmåling viser markant fremgang til Socialdemokraterne. Partiet ligger nu over valgresultatet fra 2011. Men...
Billedet her er fra Folketingets åbning i oktober. Men også i dag er der grund til at smile for Helle Thorning-Schmidt og partifællerne. Socialdemokraterne går nemlig markant frem i en ny meningsmåling.
Billedet her er fra Folketingets åbning i oktober. Men også i dag er der grund til at smile for Helle Thorning-Schmidt og partifællerne. Socialdemokraterne går nemlig markant frem i en ny meningsmåling. Thomas Lekfeldt, Scanpix/arkiv

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er vågnet op til en god nyhed i dag. En meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Jyllands-Posten, viser markant fremgang til  Socialdemokraterne.

Vælgertilslutningen er på 25,6 procent, som er en fremgang på 2,9 procentpoint siden sidste måned. Samtidig er det en større tilslutning end partiet fik til valget i 2011, hvor 24,8 procent stemte på S.

LÆS OGSÅ: S: Dagpengereformen er åndssvag

Forår i luften

Gruppeformand Leif Lahn Jensen siger overrasket til Jyllands-Posten:

- Hold da op! Det er interessant! Det kan da ikke undgå at varme ens hjerte.

Han peger også på, at danskerne er ved at indse, at de svære reformer har været nødvendige og kan se, at regeringen skaber arbejdspladser og passer på velfærden.

Selv mærker han en mere positiv stemning, siger han:

- Dette er meget i tråd med de oplevelser, som jeg har, når jeg er rundt og tale med folk i disse dage. Måske er der gået forår i luften. Det er, som om de er begyndt at tage bedre imod mig som socialdemokrat og er mere åbne over for vores budskaber, siger Leif Lahn Jensen til Jyllands-Posten.

Blokkene rokker sig ikke

Flere analytikere har dog peget på, at hvis S skal genvinde regeringsmagten, så er det altafgørende, at partiet har et klart bud på en ny dagpengepolitik, når valgkampen fløjtes i gang.

LÆS OGSÅ: Analytiker: Sådan taber S valget med et brag

En udfordring er at få enderne til at mødes med R, som var med til at indgå den dagpengereform med de borgerlige, der har redet S som en mare og har kastet flere end 50.000 danskere ud af dagpengesystemet.

Og trods de muntre tal og foråret bliver det stadig svært at mønstre et flertal for rød blok. For selvom S går frem, så rokker blokkene sig ikke ud af stedet. 46,4 procent vil stemme på partier i rød blok, mens 53,6 vil sætte kryds ved et af partierne i blå blok.

Læs mere på Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.