Thorning fastslår: Det er IKKE løftebrud

Statministeren har tidligere lovet, at der skulle indføres minimumsnormeringer i daginstitutionerne, men det bliver der ikke noget af i regerings nye børnepakke.
Helle Thorning-Schmidt vil ikke indføre et loft over hvor mange børn, der må være til hver voksen i daginstitutionerne. Også selvom hun tidligere har stillet forslag om minimumsnormeringer.
Helle Thorning-Schmidt vil ikke indføre et loft over hvor mange børn, der må være til hver voksen i daginstitutionerne. Også selvom hun tidligere har stillet forslag om minimumsnormeringer. Foto: Nikolai Linares/Scanpix

- Det er børnenes dag idag, erklærede børneminister Manu Sareen (R) tilfreds, da han sammen med statsminister Helle Thorning Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) præsenterede regeringens nye børnepakke.

De var alle tre enige om, at en god normering er vigtig i daginstitutionerne. Men minimumsnormeringer er ikke vejen frem. Og derfor ikke en del af børnepakken, der derimod prioriterer et lavere støjniveau i institutionerne, indførelse af sprogtest og mulighed for at ansætte flere pædagoger eller sende de nuværende på efteruddannelse.

- Det er de enkelte kommuner, der må vurdere, hvor mange pædagoger, der skal være ude i daginstitutionerne. Derfor giver vi dem 1, 25 milliard kroner over de næste fire år, så kan de selv afgøre, hvor pengene skal bruges, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der tilføjer at de 1,25 milliard kroner kommer oven i de 750 millioner kroner, som regeringen allerede har afsat om året til området.

Thorning: Det er ikke løftebrud

Helle Thorning-Schmidt fastslår, at der ikke er tale om løftebrud, selvom hun i 2011 gik på valg på et rødt beslutningsforslag, der stillede krav om minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

- Det er ikke et løftebrud, det er en prioritering, lyder det fra statsministeren.

Hun afviser ikke, at det er en god ide at indføre minimumsnorninger, der sikrer et loft over, hvor mange børn, der må være for hver voksen i dagionstitutionerne. Men det skal altså ske lokalt ude i kommunerne og ikke i regeringen.

- Hvis vi havde ubegrænsede midler, kunne det da godt være, man ville have minimumumsnormeringer, men det har vi altså ikke, lød det fra statsministeren til dagens pressemøde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.