Te-tørstig? Husk at vandet IKKE må koge!

Hælder du kogende vand over din te, så ødelægger du flere af de gode stoffer der i teen. Men hvor varmt skal vandet så være? Få svaret her
Uhm, en kop te er dejlig. Modsat hvad mange tror, bør du ikke hælde kogt vand på kanden eller koppen.
Uhm, en kop te er dejlig. Modsat hvad mange tror, bør du ikke hælde kogt vand på kanden eller koppen. Foto: SCANPIX arkiv

Af SØNDAGs sundhedspanel, SØNDAG, Aller Media

Når vi skal lave en kande te, så koger de fleste en portion vand, som de hælder over deres te, der derefter trækker for at give teen smag.

Men faktisk er det slet ikke godt for teen at blive overhældt med kogende vand, fortæller SØNDAGs sundhedsekspert, Rikke Goerlich, der er phytoterapeut.

- Nutidig forskning i urter og udnyttelsen af deres aktive stoffer viser, at de ubearbejdede teer får ødelagt en del af de gode stoffer, hvis vandet er kogende, forklarer hun.

Er du i risikogruppen for at få skøre knogler? På søndag.dk får du svaret på, hvilken te der er god for dig

Så varmt skal dit tevand være

Så det er ikke for smagens skyld, at man anbefaler, at man brygger sin te med vand, der ikke er spilkogende. Og det er særligt de gode egenskaber i grøn te og urtete, der ikke kan tåle de helt kogende temperaturer.

- Når det gælder det, vi kalder sort te, altså te som eksempelvis earl grey, hvor bladene er fra tebusken Camellia sinensis, så er de oxiderede og tåler derfor den højere temperatur, lyder det fra Rikke Goerlich.

Men når det kommer til urtete og grøn te, anbefaler hun, at man bruger vand, der måler 70 grader, hvor de fleste stoffer altså vil være intakte.

Matcha er vidunder-teen fra Japan: Læs på IN.dk hvilke vidunderlige egenskaber den har

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.