Tæt på Anders Samuelsen: Er politiker på trods af alt

Partilederen fra Liberal Alliance har valgt livet på den politiske scene til, selvom han er blevet skilt og med egne øjne har set, hvordan det liv kørte hans far i sænk.
Anders Samuelsen er en travl mand og har mærket konsekvenserne af det hårde politiske liv på egen krop.
Anders Samuelsen er en travl mand og har mærket konsekvenserne af det hårde politiske liv på egen krop. FOTO: Scanpix

Anders Samuelsen er ikke typen, der holder sit privatliv tæt til kroppen. Tvært imod - lederen af Liberal Alliance har været en del igennem. Og lægger han ikke skjul på. 

Anders Samuelsen har flere gange åbent fortalt, at han ved at træffe et valg om at følge den politiske karriere nok også gav sit eget ægteskab dødsstødet. Han blev skilt i 2009 og det er blot et af de emner, han kommer omkring i bogen ”Comback Kid”, der blev udgivet for et par år siden.

Her fortæller han ærligt om, hvor hårdt det politisk liv kan være, og hvilke ofre det kræver. I partilederens liv kostede det et 16 år gammelt ægteskab. Men heldigvis har han rejst sig igen ovenpå den nedtur.

I dag danner han par med operasangeringen Susanne Elmark, og de er enige om at give hinanden frihed til at arbejde, fortæller Anders Samuelsen i et interview med ALT for damerne:

­-
Jeg har flere gange sagt til Susanne, at hun aldrig kommer til at høre brok fra mig over, at hun skal stå på en scene et eller andet sted i verden i en længere periode, eller at hun pludselig skal tage af sted med kort varsel. Det er jo præcis den samme frihed, jeg selv har behov for.

Jeg ligner min far

Den frihed bruges nok nu, hvor der er valgkamp – en kamp Anders Samuelsen gerne tager op, også selv han har set, hvad den gjorde ved hans far, som han ligner på flere punkter, skriver Euroman.dk:

- Min far var radikal og røg ud af Folketinget ved valget i 1973. Kort efter blev han skilt, og så kollapsede hans liv. Uanset hvor træt jeg kan blive af politik, ved jeg godt, at den dag, jeg ikke længere er i det, kommer jeg til at savne det. Det var det, der skete for min far.

Anders Samuelsens far drak sig ihjel, og efter det overtog politikeren sin fars gamle parcelhus i Horsens. Det betyder, at han i dag bor på selv samme vej, som han voksede op på. Men han er knyttet til huset, og det er både på godt og ondt, forklarer han … for han ligner måske sin far skræmmende meget ind imellem, konkluderer han:

- Mit liv har haft visse paralleller til hans liv. Jeg sidder endda i det samme hus, han sad i, da det gik galt for ham. Jeg kan godt blive bange for, at jeg også har den bløde side, som min far havde, og som betød, at han ikke havde nogen modstandskraft. At der sker et eller andet, så jeg mister kontrollen og kollapser.

Mon ikke Anders Samuelsen er meget stærkere, end han selv frygter – der har trods alt skulle en del styrke til at navigere Liberal Alliance igennem den rutsjeture, partiet har været på indtil nu.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.