Syge Inge knaldet af fotos: Host op med en halv million

Du kan åbenbart godt arbejde, så du skal betale en halv million tilbage, sagde PFA til invalidpensionisten Inge, efter at have snaget i hendes fotos.
PFA brugte syge Inges fotos på sociale medier mod hende og krævede en halv million kroner tilbage. Kvinden på billedet er en tilfældig forbipasserende, som ikke har med sagen at gøre.
PFA brugte syge Inges fotos på sociale medier mod hende og krævede en halv million kroner tilbage. Kvinden på billedet er en tilfældig forbipasserende, som ikke har med sagen at gøre. Foto: Scanpix/Arkiv

Vi stopper udbetalingen af den ydelse, du lever af - og så skal du altså lige betale godt en halv million kroner tilbage.

Den besked fik Inge Rode, som er invalidpensionist, af sit pensionsselskab PFA. Det skriver Business.dk.

Inge Rode har tidligere arbejdet som IT-konsulent, men blev sygemeldt i 2002, fordi hun fik brændende smerter i hele kroppen. Det viste sig, at hun havde fået to diskusprolapser. PFA meddelte to år efter, at de anså hendes arbejdsevne som varigt nedsat, så udbetalingerne af den private pension blev nu fast.

Snagede i hendes billeder

Men for Inge Rode var det svært at vænne sig til at være på offentlig forsørgelse, da arbejdet var en stor del af hendes identitet, så hun fik en psykisk nedtur. Derfor hjalp det, da hun blev medlem i en kunstforening og begyndte at lave lidt glaskunst selv på de dage, hvor hun havde kræfterne til det.

PFA lurede imidlertid på Inge Rode på sociale medier - og brugte billeder fra Inge Rodes blog og Instagram-konto som bevis på, at hun åbenbart godt kunne arbejde. Derfor fik hun pludselig et brev om, at pensionsselskabet nu ville stoppe hendes udbetalinger, og at hun skulle betale godt en halv million kroner tilbage, fordi selskabet mente, at hun i de sidste to år ikke havde været berettiget til pengene.

Måtte på psykiatrisk skadestue

Beslutningen kom, uden at Inge Rode fik mulighed for at fortælle sin side af sagen.

Brevet fra pensionsselskabet tog så hårdt på den syge kvinde, at hendes familie måtte køre hende på psykiatrisk skadestue, da de frygtede, at hun kunne finde på at forsøge at tage sit eget liv.

Inge Rode har efterfølgende klaget over sagen til Ankenævnet For Forsikring og fået medhold. Sagen får også en del kritik fra foreninger og eksperter, skriver Business.dk.

PFA vil ikke kommentere enkeltsager, men siger, at de har meget få utilfredse kunder, og hvis de taber en sag, kigger de altid på, om de kunne have gjort noget anderledes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.