Svært ved at tabe dig? Det kan skyldes hormoner

Har du problemer med at smide de ekstra kilo, selvom du motionerer og spiser lige efter bogen? Så er det måske ikke dig, men dine hormoner, der er problemet!
Nogle gange vil vægten, centimetermålet og spejlet ikke, som vi vil. Det kan blandt andet skyldes hormoner, der styrer vores sult, forbrænding og appetit. Se her, hvad der hjælper.
Nogle gange vil vægten, centimetermålet og spejlet ikke, som vi vil. Det kan blandt andet skyldes hormoner, der styrer vores sult, forbrænding og appetit. Se her, hvad der hjælper. Colourbox / Modelfoto

Vidste du, at dine hormoner har endog rigtig meget at sige i forhold til din vægt? Hormoner har nemlig indflydelse på bl.a. dine spisevaner, forklarer ernæringseksperten Alisa Vitti til Women’s Health Magazine.

Drak 10 dåser cola hver dag i en måned - se det skræmmende resultat på slankeklubben.dk

Alisa Vitti lister her fire måder, hvorpå hormoner kan have negativ indflydelse på din diæt – og hun kommer samtidig med fire gode råd til, hvad du kan gøre ved det!

1. Hormoner kan få dig til at spise mere, når du er vred

Tyr du ofte til mad, når du er vred? Det er der en helt naturlig forklaring på. Når du spiser særligt mange kulhydrater frigives nemlig hormonet serotonin, som får dig til at føle dig i bedre humør. Spis eventuelt en avocado og en skive rugbrød, da den sunde fedt fra avocadoen og de sunde fibre fra rugbrødet vil få dit blodsukker hurtigt op igen – og få dig i bedre humør.

Er du egentlig sulten når du spiser? Læs mere på slankeklubben.dk

2. Hormoner kan forhindre forbrænding, selvom du gør alt det rigtige

Har du svært ved at smide de sidste kilo, selvom du dyrker regelmæssig motion og følger en striks diæt? Så er det sandsynligvis ikke dig, men derimod kortisol, der er problemet. Kortisol er det hormon, der skal få din krop til at omdanne lagret fedt til energi, og det er ikke altid et samarbejdsvilligt hormon. Hvis du spiser rå grønsager, kan du have held med at få kortisol-hormonet til at ’gøre sit job’.

3. Hormoner kan give dig lyst til at spise alt inden for rækkevidde

Sulthormonet gherlin dannes i din mave, men når din mave er tom, eller når du er på en streng diæt, så ‘rejser’ hormonet fra din mave til din hjerne og sætter gang i appetitten. Du får nærmest lyst til at spise alt. Prøv i stedet en lille skål græsk yoghurt, da proteiner er gode til at undertrykke sulthormonet.

4. Hormoner kan bestemme din trang til usund mad

Hormonet leptin får din krop til at føle sig tilfredsstillet, mens du straks vil få trang til mad, ikke mindst den usunde slags, når du har et lavt niveau af dette hormon. Hvis du sørger for at få 30 minutters motion hver dag, er du allerede på rette vej. Grøntsager er også gode, da de sørger for høje niveauer af leptin i din krop.

Line Fager, Slankeklubben.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.