Stilladsulykke på Strøget får konsekvenser

Både bygherren og entreprenøren har fået strakspåbud fra Arbejdstilsynet efter et stillads væltede på Strøget.
Arbejdstilsynet har givet strakspåbud til bygherre og entreprenør efter en stilladsulykke på Strøget.
Arbejdstilsynet har givet strakspåbud til bygherre og entreprenør efter en stilladsulykke på Strøget. Foto: Scanpix

Tirsdag eftermiddag væltede et byggehegn ved Illum på Strøget i København. Efter ulykken har Arbejdstilsynet givet et strakspåbud til bygherren og to til entreprenøren Einar Kornerup A/S. Det oplyser Charlotte Hougaard Juhl, tilsynschef i Tilsynscenter Øst under Arbejdstilsynet, til Licitationen.

Strakspåbuddet til bygherren går på sikring af, at bygherrekoordinator fører passende kontrol med de aftaler, der er indgået, og at koordineringen på byggepladsen foregår efter hensigten, mens det ene af de to strakspåbud til Einer Kornerup A/S går på byggepladsindretningen.

"De har lavet en aftale med bygherre om, at de er ansvarlige for byggepladsindretningen, og det vurderer vi, at de ikke har levet op til. Derfor får de et strakspåbud på det", siger Charlotte Hougaard Juhl og påpeger, at virksomheden også har fået påbud om sikring af, at hegnet kan anvendes forsvarligt.

Hos Einer Kornerup A/S erkender adm. direktør, Hans Christensen modtagelsen af det ene af de to strakspåbud og henviser til Illum for yderligere kommentarer.

Et strakspåbud indebærer, at fejlen skal udbedres med det samme. Virksomheder, der får et strakspåbud, kan få lov til at løse problemet midlertidigt, indtil det er muligt at løse problemet permanent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.