Spydig Løkke: Tak til LO og FTF

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, stikker til Helle Thorning-Schmidt i video på Facebook.
- Jeg er meget glad for, at LO og FTF erklærer sig parat til samarbejde med regeringen efter valget - også hvis jeg sidder i spidsen, siger Lars Løkke Rasmussen.
- Jeg er meget glad for, at LO og FTF erklærer sig parat til samarbejde med regeringen efter valget - også hvis jeg sidder i spidsen, siger Lars Løkke Rasmussen. Scanpix

Lars Løkke Rasmussen (V) har fundet det helt store smil frem, efter LO og FTF mandag har lanceret en ny kampagne, der lægger op til samarbejde med både en rød og blå regering efter det kommende folketingsvalg.

Mandag formiddag lagde han en video på Facebook, hvor han siger:

- Jeg er meget glad for, at LO og FTF erklærer sig parat til samarbejde med regeringen efter valget - også hvis jeg sidder i spidsen. Det betragter jeg som en håndsrækning, siger en smilende Lars Løkke Rasmussen, før han med spydig henvisning til den nuværende regeringen minder om fagbevægelsens og blå bloks forhistorie.

LÆS OGSÅ: LO dropper S i valgkampen: Lancerer 22 forslag med FTF

- Den sidste trepartsaftale er fra VK-regeringens tid (selvom LO og Socialdemokraterne kørte tæt parløb om ”Fair Løsning” ved sidste valgkamp, brød en trepartsaftale sammen, efter SRSF-regeringen blev dannet).

Ny alliance med FTF

Og i stedet for at koordinere den kommende valgkampsindsats med Socialdemokraterne som vanligt har LO denne gang valgt at stå mere frit og i stedet forenet sig med kollegerne i fagforbundet FTF.

Det afslører formændene Harald Børsting og Bente Sorgenfrey i en kronik i Berlingske mandag, hvor det nye samarbejde mellem de to forbund bliver beskrevet. De lancerer en ny kampagne med 22 konkrete politiske indspark til et kommende regeringsgrundlag, som alle fokuserer på "arbejde til alle, gode job og kvalitet i velfærden".

Det hilser Venstres formand velkomment.

- Venstre er partiet for det arbejdende parti. Vi synes, det skal betale sig at arbejde, ja endda i sådan et omfang, at Harald Børsting måske lidt ærgrede sig over, at vi havde taget patent på det slogan lige før Påske. Men vigtigst af alt er, at der er mange ting, vi ser ens på. Så tak for den melding. Den vil jeg gerne kvittere for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.