Spar penge: De bedste tips til en gør-det-selv-vinterferie

Julen koster mange penge, og nu er det også vinterferie – en uge, hvor forventningerne til samvær, leg og udflugter er store, og pengepungen måske tom. Vi guider dig igennem uden at sprænge budgettet.
Man kan sagtens hygge med familien i vinterferien, uden det behøver koste ret meget.
Man kan sagtens hygge med familien i vinterferien, uden det behøver koste ret meget. Scanpix arkiv

Vinterferien i uge 7/8 er over os og børnene har fri fra skole, hvilket medfører et ikke uvæsentligt pres på familien. Der skal findes på gode påfund til aktiviteter og underholdning. Og det koster ofte penge. Penge, der ikke nødvendigvis er der.

Derfor har vi samlet et par gode idéer til ting, du og din familie kan lave enten gratis eller for få penge.

Igen i år er der en masse museer og foreninger, der har arrangementer for børn i vinterferien. Det er oftest gratis eller meget billigt. Læs om tilbuddene på Where2go.dk.

Lav bål og snobrød
I tusmørket findes der ikke noget mere hyggeligt end at tænde et lille bål og lave snobrød, og det uanset om det er vinter eller sommer.

Gør I det her om vinteren, så kan det næsten være endnu hyggeligere med alle de tæpper, vanter, huer og puder, der er nødvendige for at holde rumpen og kroppen varm – og så er det naturligvis obligatorisk med varm kakao, og måske en skumfidus varmet over bålet.

Vinterferien i København lægger også op til et parture i byen, læs om dem her på Where2go.

Lav en filmaften
I behøver ikke at tage i biografen for at hygge med en film – gør noget særligt ud af en aften foran fjernsynet.

Sørg for at finde en eller to gode film, dæk vinduerne godt til, find dyner og tæpper frem til at putte i, stil fjernsynet godt, og husk så popcorn og slik til at gøre hjemmebiografturen fuldendt.

Lav ting indendørs
Regner det eller sner det, og har I mest af alt lyst til at blive indenfor en hel dag, så behøver I ikke at sove dagen væk. I kan stadig godt være sammen som familie og hygge.


I kan lave skovtur i stuen på et tæppe med alle stueplanterne samlet omkring jer – til frokosten kan I samle den smurte mad i små pakker, som I pakker ud igen, når I sidder på tæppet og er på ”skovtur.”

I kan sammen bygge en hule af tæpper og dyner, som I kan lege og drikke eftermiddagskaffe inden i – kaffe til de voksne og kakao eller saft til børnene.

I kan spille spil sammen, mens I hygger, snakker og nyder at være sammen. Alt efter hvilken alder jeres børn har, så kan I spille brætspil eller sågar forsøge at spille sammen på computeren eller PlayStation.

Lav mad sammen
Hvor tit har I tid til at lave mad sammen hele familien i hverdagen? Udnyt jeres fridage med at være sammen og planlæg et måltid sammen som familie – et, hvor I alle bestemmer noget af menuen, og hvor I alle hjælpes med at lave det. På den måde hygger I jer undervejs, og I nyder muligvis maden endnu mere, når I så sætter jeg sammen for at spise den. 

Go’ ferie!

Redaktionen, Where2go.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.