Soldat dræbt og 11 såret i nyt angreb i Israel

Israelsk politi dræber palæstinenser efter angreb på busstation, som er et af de værste under ny voldsbølge.
Israel og de palæstinensiske områder er ramt af en bølge af vold, der har kostet mindst 42 palæstinensere og syv israelere livet siden 1. oktober. Her fjerner israelsk politi liget af en palæstinenser, der er skudt ned af israelske sikkerhedsstyrker efter et knivangreb i Jerusalem lørdag.
Israel og de palæstinensiske områder er ramt af en bølge af vold, der har kostet mindst 42 palæstinensere og syv israelere livet siden 1. oktober. Her fjerner israelsk politi liget af en palæstinenser, der er skudt ned af israelske sikkerhedsstyrker efter et knivangreb i Jerusalem lørdag. Foto: Mahmoud Illean/AP

En israelsk soldat er dræbt og 11 personer såret i byen Beersheba i det sydlige Israel, efter at en palæstinensisk mand åbnede ild ved byens busstation.

Flere af de sårede er israelske politifolk, og mindst to af ofrene meldes i kritisk tilstand.

Det er et af de mest alvorlige palæstinensiske angreb mod israelere i den voldsbølge, der har præget Israel og de palæstinensiske områder i de seneste uger.

Efter en skudveksling inde på busstationen dræbte de israelske sikkerhedsstyrker den palæstinensiske gerningsmand, siger israelsk politi.

Israelske medier skriver, at det drejer sig om en palæstinensisk mand fra Shuafat, der ligger i udkanten af Jerusalem. Oprindeligt var der meldinger om, at to mænd stod bag angrebet, men israelsk politi sagde senere, at der formentlig kun var en enkelt.

Den palæstinensiske mand formåede at trænge ind på busstationen på trods af, at der er sikkerhedsvagter ved indgangen.

Her trak han en pistol frem og dræbte en soldat, hvorpå han tog soldatens gevær og rettede det mod andre mennesker i busterminalen.

Siden 1. oktober, hvor angrebene begyndte, er 42 palæstinensere og otte israelere dræbt. Blandt de dræbte er flere af de palæstinensiske gerningsmænd, der har foretaget knivangreb og derpå er blevet skudt ned af israelsk politi eller militær.

De israelske ofre er fortrinsvist blevet dræbt i tilsyneladende tilfældige angreb på gaden eller om bord på busser.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.