Smerteplagede Sisse Fisker: Jeg skal opereres i ryggen

Sisse Fisker følger lægernes råd og får opereret et stivgørende led ind i ryggen.
Sisse Fisker elsker at dyrke sport, men har ikke kunnet dyrke det for alvor siden hun blev ramt af sin ryglidelse.
Sisse Fisker elsker at dyrke sport, men har ikke kunnet dyrke det for alvor siden hun blev ramt af sin ryglidelse. Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv

Tv-værten Sisse Fisker har taget en stor beslutning i sit smerteplagede liv. Det skriver BT.

Hun har de seneste fem år levet med daglige rygsmerter, men har nu valgt at blive opereret.

Det skriver hun på sin Instagram-profil, hvor hun fortæller, at hun har valgt at følge lægernes råd:

- Nye scanninger viser at min diskus i lænden er ødelagt, og det laver ballade i ryghvirvlerne. Så nu skal jeg ha' opereret et stivgørende led ind i ryggen i stedet for diskus, hvilket med al sandsynlighed vil reducere mine smerter markant, skriver Sisse Fisker blandt andet på Instagram.

Ifølge BT og Gigtforeningen lider Sisse Fisker af Modic-forandringer i ryghvirvlerne. Det betyder, at der sker små sammenbrud i knoglernes indre struktur. Sammenbruddene skyldes bakterier, som skaber en betændelsesagtig tilstand i knoglerne. Når knoglerne bryder sammen, forsvinder knoglemarven, og i stedet bliver der dannet væske i de små hulrum. Det værste ved sygdommen er, at hverken behandling eller fysisk træning hjælper.

Og netop den fysiske udfoldelse har den ellers aktive tv-vært ikke kunnet udøve længe. Det har gjort hende ked af, og i et foredrag tidligere på året brød hun grædende sammen, har hun fortalt på Instagram:

- Åh, hvor jeg savner at løbe! I forgårs prøvede jeg noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg brød grædende sammen til mit eget foredrag. En sød kvinde blandt publikum spurgte, om jeg ville vælge det liv, jeg har nu, eller det jeg havde før min rygsygdom, hvis jeg selv kunne bestemme. Alle forventede, at jeg svarede, det jeg har nu, fordi jeg netop havde fortalt om, hvor stor betydning Livets Opskrift (et foredrag som Sisse Fiser holder, red.) har haft for mig, og hvor glad jeg er privat og jobmæssigt lige nu. Men jeg svarede, at jeg klart ville vælge det liv, jeg havde tidligere. Og lige, da jeg sagde det, gik det op for mig, hvor meget jeg savner at have en dag uden smerter. Og pludselig kunne jeg slet ikke kontrollere tårerne, skrev hun på Instagram.

Inden rygsmerterne begyndte, dyrkede Sisse Fisker squash, fodbold og håndbold og har cyklet til Paris.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.