Små killinger led frygtelig skæbne: Kastet i sø i lukket kasse

ADVARSEL: Der er voldsomme billeder i artiklen.
De døde killinger anes i den lukkede kasse.
De døde killinger anes i den lukkede kasse. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Et chokerende syn mødte et hold fra Dyrenes Beskyttelses Roskilde-afdeling, som i sidste uge var blevet kaldt ud til en sø i Gadstrup.

Et par meter ude i vandet flød en plastikkasse rundt - sådan én med låg på, som man anskaffer sig i IKEA. Låget var tapet fast. Inde i kassen lå fire døde kattekillinger.

- Jeg kan ikke sætte mig ind i, hvilket menneske, det har gjort det. Men jeg kan konkludere, at det var en planlagt handling, siger Tobias Holm, områdeformand for Dyrenes Beskyttelse i Roskilde.

Han var med til at fiske kattekillingerne op med sit team, der havde modtaget tippet om dyrene via et opkald til Dyrenes Vagtcentral.

Da han fik kassen med de døde kattekillinger åbnet, stod det hurtigt klart, at der var noget mystisk ved sagen. Killingerne lå på en måde i kassen, som antydede, at de ikke havde kæmpet for deres liv, da de blev smidt i søen.

Dyrene blev undersøgt at en dyrlæge, som konstaterede forskellige tegn på, at de var blevet forgiftet, før de kom i kassen. Præcis hvad der er sket, ved Dyrenes Beskyttelse mere om i næste uge, når resultatet af en obduktion er klar.

Sagen er meldt til politiet. Den har vakt stor opstandelse, fordi Dyrenes Beskyttelse har fortalt om den og delt billeder på Facebook (se opslaget nederst). Målet er, at man på den måde kan finde frem til folk, der ved noget om killingerne.

Desværre er den uhyggelige episode ikke enestående.

Der skønnes at være over 600.000 tamkatte i Danmark samt mindst 400.000 herreløse katte. Sidstnævnte kategori er et resultat af, at katte-ejerne ikke alle er lige ansvarlige. Og nogle vælger drastiske metoder, når de vil af med deres dyr.

- Et dyrlæge-besøg koster penge. Og hos os i Dyrenes Beskyttelse har vi ikke kapacitet til at åbne op for alle de katte, der har behov for hjælp, understreger Tobias Holm.

Han slår fast, at det er ulovligt for private at drukne eller forgifte deres kat. Den maksimale straf lyder ifølge dyreværnslovgivningen på en måneds fængsel.

- Men findes vedkommende, der har slået kattene ihjel, vil det udløse en bøde på max. 4.000 kroner, vurderer Tobias Holm.

Har man informationer i sagen, kan man maile til ham. Hans mailadresse står i bunden af Facebook-opslaget nedenunder.

Hjælp os med at opklare denne meget triste sag :( (Advarsel, stærke billeder)I sidste uge fandt Team Roskilde, 4 små d...

Posted by Roskilde Internat - Dyrenes Beskyttelse on Thursday, March 10, 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.