Skræmmende: Døde nazifangers sko fundet i skov

Hundredevis af skosåler fra tidligere fanger i en nazilejr i det nuværende Polen er blevet fundet i en nærliggende skov, efter de i årevis har været gemt under jord, løv og blade.
Skosåler fra gamle fanger under 2. verdenskrig er dukket op i Polen. 
Skosåler fra gamle fanger under 2. verdenskrig er dukket op i Polen.  FOTO: Scanpix

Det lyder utroligt, men det er sandt.

Der er for nylig dukket et område op i en skov tæt på den gamle koncentrationslejr Sutthof, som er fyldt med gamle skosåler, tøj og efterladenskaber fra de folk, som var fanget i lejren, skriver The Telegraph

Området, der dengang der blev oprettet af tyskerne, har i årevis gemt på de mange genstande fra det, der formodes at have været tidligere fanger i den berygtede koncentrationslejr.

Her døde i løbet af krigen mere end 85.000 mennesker, og tøjet og skoene menes at have tilhørte fangerne, da der er rester fra gamle fangedragter blandt genstandene.

Sko fra små børn

Tingene er fordelt på et forholdvis stort område og blandt dem er små såler og tøj fra børn, der har været fanger i lejren og måske også mistet livet her.

I dag er lejren lavet om til museum og det undrer mange af de ansatte, at disse ting nu pludselig dukker op. De har aldrig lagt mærke til dem før, men har også mest opholdt sig inde i selve lejren.

- Jeg har arbejdet her i mere end 30 år og ingen af de ansatte har nogensinde hørt om de her genstande, der ligger i skoven tæt på museet. Men det er helt sikkert genstande, der har tilhørt fangerne, siger chef for udstillingerne på museet, Danuta Drywa.

En af teorierne er, at selve lejren er blevet indsnævret en del under noget ombygning. Der er altså dele af skoven, som tidligere var en del af lejren og derfor kan disse ting dukke op til overfladen så mange år efter.  

Det er angiveligt et tidligere affaldsområde, der er kommet til syne i jordbunden.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.