Skolelærer genopliver hotel

Skolelærer Gitte Artby forfølger drømmen og overtager hotel.

16/3: Artiklen er opdateret. Ved en fejl var to hoteller i Gilleleje forvekslet. Gitte Artby overtager Restaurant Strand og Hotel Strand, som engang hed Gilleleje - Hotel & Badepensionat.

Skolelærer Gitte Artby fra Værløse følger hjertet og springer ud som hotelejer.

Hun er leder af et familieejet selskab, der netop har overtaget de to virksomheder Restaurant Strand og Hotel Strand i Gilleleje.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Planen er, at restaurant og hotel skal genforenes som i de gode gamle dage, hvor Lulu Ziegler’s Lulus Lysthus underholdt sommergæsterne med frække kabaretter i fiskelejet.

Drømmen går i opfyldelse

Og det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, når den læreruddannede Gitte Artby skifter skolebøgerne ud med hoteltdrift i den gamle fiskerby.

- Mit hjerte har altid banket for restaurationsbranchen. Men på grund af børnene valgte jeg at blive lærer, hvor arbejdstiderne er mere børnevenlige. Nu er børnene blevet store, og så glæder jeg mig til at vende tilbage til en spændende branche, siger Gitte Artby til Frederiksborg Amts Avis.

Hun arbejder i dag på Skovlunde Skole, men restaurationsbranchen er ikke helt fremmed for hende. Inden hun blev lærer, har hun i flere år arbejdet på restaurant i Nyhavn og har haft sin egen restaurant i Ballerup.

Skal mærke den fornemme historie

I dag drives restaurantdelen som kinesisk restaurant, som lukker i udgangen af november. Salen, hvor Lulu Ziegler sommerkabaretter udfoldede sig, har de seneste år været brugt til opmagasinering.

Gitte Artby fortæller, at hele ejendommen, der bærer præg af 1960’ernes og 70’ernes arkitektur, nu skal ’have den helt store omgang.’

- Gæsterne skal kunne mærke bygningens fornemme historie, siger Gitte Artby til Frederiksborg Amts Avis.

16/3: Artiklen er opdateret. Ved en fejl var to hoteller i Gilleleje forvekslet. Gitte Artby overtager Restaurant Strand og Hotel Strand, som engang hed Gilleleje - Hotel & Badepensionat

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.