Skistjerne slår rekord med syv titler

Lindsey Vonn vandt onsdag for syvende gang World Cup-titlen i styrtløb og tangerede rekord fra 1970'erne.
30-årige amerikanske Lindsey Vonn vandt onsdag sin syvende World Cup titel i styrtløb.
30-årige amerikanske Lindsey Vonn vandt onsdag sin syvende World Cup titel i styrtløb. Foto: Giovanni Auletta/AP

Den amerikanske skistjerne Lindsey Vonn er godt i gang med at slå en række bemærkelsesværdige World Cup-rekorder.

Onsdag vandt den 30-årige amerikaner sin syvende sæsontitel i styrtløb, da hun i franske Meribel var hurtigst af samtlige deltagere.

Sejren betyder, at Vonn dermed tangerer Annemarie Moser-Prölls rekord fra 1970'erne, hvor østrigeren vandt syv styrtløbstitler i kvindernes World Cup. Nu deler de to rekorden.

I januar fratog Lindsey Vonn Moser-Pröll en anden historisk førerposition - nemlig den for flest sejre i kvindernes World Cup. Den pensionerede østriger vandt 62 gange i løbet af karrieren, og Vonn er nu oppe på 66 med mandagens triumf.

Lindsey Vonn har faktisk mulighed for at tangere endnu en rekord torsdag, når skiløberne skal dyste i Super G i Meribel.

Hvis amerikaneren kan forsvare sin føring i den samlede World Cup-stilling i Super G, så vil hun nå op på 19 sæsontitler i løbet af karrieren og dermed matche den svenske legende på herresiden Ingemar Stenmarks rekord fra 1970'erne og 1980'erne.

Iberegnet de 19 sæsontitler er fire titler, som Vonn gennem årene har fået for at vinde den samlede World Cup på tværs af alle de alpine discipliner.

Norske Kjertil Jansrud vandt onsdagens styrtløb hos herrerne. Jansrud havde allerede sikret sig World Cup-titlen i styrtløb.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.