Skidt dansk OL-nyhed: Sygdom kan spolere finale for guldhåb

Det var en præstation under vanlig standard fra René Holten Poulsen, da han nåede i OL-finalen i enerkajakken.
René Holten Poulsen var ramt af sygdom, men nåede frem til tirsdagens OL-finale i 1000 meter enerkajak.
René Holten Poulsen var ramt af sygdom, men nåede frem til tirsdagens OL-finale i 1000 meter enerkajak. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Kajakroeren René Holten Poulsen, som er et af Danmarks største medaljehåb, er småsløj og regner i sin nuværende tilstand ikke med at vinde OL-finalen i 1000 meter enerkajak tirsdag.

- Det var lidt ad helvede til. Der er ikke så meget at sige til det. Jeg er småsløj, og det har jeg været i et par dage nu.

- Det her er min største drøm, så jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. I morgen er der en finale, og så må vi se, om det kan lade sig gøre, eller om det går ad helvede til.

- Der er ikke meget at tabe nu. Det er noget af det dårligste, jeg har roet længe, siger René Holten Poulsen, som lyder forkølet.

Det blev kun til en fjerdeplads i semifinalen, og det betyder, at danskeren bliver placeret på en af yderbanerne i finalen tirsdag.

- Som det er lige nu, så kommer jeg ikke til at vinde finalen. Hvis jeg ror sådan, så kommer jeg ikke til at vinde, lige meget hvad jeg gør.

- Lige meget hvor meget jeg vil, så kommer det an på, hvordan min krop har det og tackler det, siger René Holten Poulsen.

- Så jeg kan ikke stå her og sige, at jeg er helt vildt positiv, og at det går helt vildt godt. Jeg må bare gøre mit bedste ud fra det, jeg har. Det er ikke det fedeste lige nu.

- Jeg ville gerne have stået og været mega happy og klar til at fyre den af, men sådan er det, siger han.

Hvad sygdommen er kommet af, ved René Holten ikke, men det er ikke blevet bedre, siden han blev ramt af det.

- Det er det samme, og det har det været i tre-fire dage nu.

- Jeg aner ikke, hvad det er kommet af. Hvis jeg kunne svare på det, så havde jeg fjernet det for helvede. Så havde jeg ikke stået her og været småsløj.

- I kan godt kalde det dårlig timing, men det er jo ikke sådan, at jeg er gået ind og har snavet en eller anden i gulvet, som var syg. Jeg går ikke ind foran en og siger: Nys mig lige i hovedet, lyder det irritabelt fra René Holten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.