Skal du købe en elbil? Ny app giver svaret

Danske bilister tøver stadig med at investere i elbiler, selvom 95 procent af deres ture kan dækkes uden opladning undervejs.
Alt afhængig af bilens alder, stand og forbrug per kilometer, vil en besparelse i udgiften til brændstof ved et skift til elbil ligge på mellem 30 - 50 øre per kilometer, oplyser Dansk Elbil Alliance.
Alt afhængig af bilens alder, stand og forbrug per kilometer, vil en besparelse i udgiften til brændstof ved et skift til elbil ligge på mellem 30 - 50 øre per kilometer, oplyser Dansk Elbil Alliance. Foto: Colourbox/free

På trods af de senere års lovprisninger af elbilen som forureningsfri og støjsvag, må danskerne stadig kigge langt efter alternativet til benzinbilen i trafikken.

Ud af en dansk bilpark på 2,7 millioner biler er det blot 4071, der kører på el. Men det skal den nyudviklede danske app 'Klar til elbil?' lave om på, fortæller konsulent i brancheorganisationen Dansk Elbil Alliance, Anders Jelstrup.

- Appen er rettet mod bilister, der har en almindelig bil. Med appen måler du, hvor langt du kører om dagen, og matcher dit kørselsbehov med de gængse elbiler på markedet. Efter et par uger han du et godt indtryk af, hvilke elbiler, der kunne være attraktive, fortæller han.

Udviklingen af appen, der netop er blevet lanceret på App Store til iPhone og Google Play til Android, er sket i samarbejde mellem Dansk Elbil Alliance, konsulentfirmaet Insero E-Mobility og Aarhus Universitet.

Ifølge tal fra Danmarks Tekniske Universitets (DTU) transportvaneundersøgelse kan moderne elbiler dække omkring 95 procent af danskernes køreture uden at skulle lade op undervejs.

App'en skal gøre op med danskernes udbredte skepsis, fortæller projektleder Andreas Sondrup fra E-Insero Mobility.

- Frygten for ikke at kunne køre langt nok er ret udbredt. Men omkring ni ud af ti ture kan klares med en elbil, så det er en lidt irrationel frygt. Vores kampagne skulle gerne få folk til at indse, at de har et reelt alternativ til benzin- eller dieselbiler, siger han.

Sådan virker appen 'Klar til elbil?'

Efter download skal brugeren registrere sig på hjemmesiden www.klartilelbil.nu.

Herefter gør app og hjemmeside arbejdet med at registrere, om kørslen passer til en elbil.

Appen beregner både økonomiske fordele ved en elbil, men også de miljømæssige i forhold til CO2-udledning.


Fakta: Det koster en elbil

Renault Zoe: Omkring 161.000 kroner

Samlede udgifter per kørt kilometer: 3,36 kroner

Volkswagen e-UP!: Omkring 186.000 kroner

Samlede udgifter per kørt kilometer: 3,36 kroner

Nissan Leaf: Omkring 254.000 kroner

Samlede udgifter per kørt kilometer: 4,17 kroner

Kilde: Clever.dk.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.