Skævt: København spurter afsted - Sjælland humper

I København er der kommet masser af nye job, mens udviklingen i især Sydvestsjælland er gået helt i stå.
Der er stort vækstboom i København, som også kommer jobmarkedet til gavn. Billedet her er fra den nye bydel Carlsberg-byen. Til gengæld står det sløjt til på resten af Sjælland.
Der er stort vækstboom i København, som også kommer jobmarkedet til gavn. Billedet her er fra den nye bydel Carlsberg-byen. Til gengæld står det sløjt til på resten af Sjælland. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix/arkiv.

Ikke langt fra hovedstadens buldrende vækst er der helt stille. Jobudviklingen er gået fuldstændig i stå i Sydvestjælland, mens den i København buldrer afsted.

Det skriver Berlingske Tidende.

Alle områder uden for hovedstaden er ramt, men især Vest- og Sydsjælland hænger med skuffen, fordi der ikke er kommet flere private job, som det gør sig gældende i resten af landet.

- Sjælland har det store problem, at det bliver overset nationalt. Sjælland er bare noget, man kører igennem på vej til Jylland, og København ser ud til at kvæle al udvikling på grund af sin tyngde, siger Hans Thor Andersen til Berlingske Tidende.

Regeringen har ellers i dag erklæret den økonomiske krise for ovre efter, at de nyeste tal fra Danmarks Statistik har vist, at beskæftigelsen i den private sektor er steget med 38.000 i perioden andet kvartal 2013 til udgangen af 2014. Også de første måneder af 2015 er beskæftigelsen fortsat med at stige.

Kbh har dyre bycykler - Sjælland kører på pumperne

Men det er altså ikke noget, man mærker meget til på Sjælland. De industrivirksomheder, der har skullet holde væksten i gang og arbejderne i job er lukket under krisen. Samtidig flytter de dygtige unge til hovedstaden. Vest- og Sydsjælland er efterladt med en overvægt af unge, der kun har en folkeskoleuddannelse.

Boligordfører for Venstre Louise Schack Elholm, der selv bor i regionen, kalder det dybt problematisk. Hun siger til Berlingske Tidende:

- Den siddende regering har centraliseret alting. Det er meget skræmmende, at København lever i luksus og har råd til bycykler til 50 millioner kroner, mens resten af Sjælland kører på pumperne og skal spare på kernevelfærden.

Kilde: Berlingske Tidende

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.