Skægget prins Henrik på sommer-job i Aarhus

Prinsen er efter et ophold i Frankrig stødt til dronning Margrethe.
Der blev vinket efter alle kunstens regler, da regentparret ankom til Aarhus Havn.
Der blev vinket efter alle kunstens regler, da regentparret ankom til Aarhus Havn. Foto: Scanpix

Efter nogle ugers adskillelse er regentparret nu forenet igen. Om gensynsglæden har været så stor, at prins Henrik følte trang til at kysse sin hustru, vides ikke. Men har han kysset hende, kan det godt tænkes, at hun har tænkt, at han kradsede lidt.

Prins Henrik har nemlig anlagt fuldskæg, som han luftede i dag, mandag, da han sammen med dronningen med kongeskibet Dannebrog ankom til Aarhus, hvor regentparret har sommerresidens. Skibet lagde til ved Kaj 12 ved den gamle Honnørkaj kl. 10, hvor blandt andre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard tog imod.

Glad og veloplagt hilste prins Henrik på aarhusianerne i dag. Foto: Kim Haugaard/Scanpix

Dronningen og prinsen opholder sig på Marselisborg Slot i Aarhus sommeren over. Hvornår de vender hjem til Amalienborg i København, vides ikke.

Dronningen var været på havet i et par uger - hun indledte 1. juni det årlige sommertogt med besøg rundt om i Danmark.

Prins Henrik har som bekendt ønsket at gå på pension fra sine officielle pligter, og han har derfor ikke været med dronningen rundt på den første del af togtet. I stedet har han en del af tiden opholdt sig på sit vinslot i Frankrig.

Selvom han er gået på pension, skal den 82-årige Henrik på job under 'sommerferien' i Aarhus.

Stiften.dk kan oplyse, at prinsen tirsdag uddeler den årlige Lions Pris på kongeskibet kl. 11.30. Onsdag gælder det den årlige Europa Nostra pris, som prins Henrik uddeler på Aarhus Havn kl. 12.30.

Da prins Henrik tidligere på sommeren hyggede sig på sit vinslottet i Frankrig, luftede han også sit sommerskæg. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 

Selvom han ikke længere står for produktionen af vin, følger at dømme på billedet stadig med i tilblivelsen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.