Skæg misforståelse: Denne gruppe mænd blev forvekslet med IS

En svensk velgørenhedsgruppe bestående af langskæggede mænd blev for nylig forvekslet med Islamisk Stat.
- Det er en skam, at blive forvekslet med Isis på grund af vores velgørenhedsarbejde, siger Andreas Fransson
- Det er en skam, at blive forvekslet med Isis på grund af vores velgørenhedsarbejde, siger Andreas Fransson Foto: Scanpix / Modelfoto

En svensk billist følte sig for nyligt forpligtet til at informere politiet, da han midt i den svenske landidyl overværede en gruppe unge mænd med langt skæg posere foran et kamera med et sort flag i hånden.

Det skriver The Guardian.

Billisten var ifølge politifolkene overbevist om, at der var tale om gruppe terrorister fra Islamisk Stat. Men det kunne ikke være længere fra sandheden, fortæller én af de unge langskæggede mænd, Andreas Fransson, til The Guadian.

Andreas Fransson og hans skæggede venner er nemlig i virkeligheden en velgørenhedsorganisation kaldet Bearded Villains (skæggede slyngler), som protesterer mod uretfærdighed, homofobi, racisme og undertrykkelse.

Organisationen er startet i USA, men har underafdelinger i rundt om i verden - heriblandt Sverige. Klubberne sender organisationens sorte flag rundt mellem hinanden og tager billeder med det for at vise fællesskab og sympati grupperne imellem, forklarer Andreas Fransson.

Han tilføjer, at betjentene brød ud i store smil og vendte grinende tilbage til deres biler, da det gik op for dem, at der var tale om godhjertede og venlige langskæggede svenskere.

Klubmedlemmet anderkender at det sorte flag, som har to sværd påtegnet godt kan forveksles med Islamisk Stats flag.

- Det er en skam, at blive forvekslet med Isis på grund af vores velgørenhedsarbejde, siger han til The Guardian.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.