Pressede F16-piloter: Hvornår slutter IS-mission?

Der er brug for en slutdato for missionen mod Islamisk Stat, lyder det fra F16-piloterne i Flyvevåbnet.
-  Der mangler forholdsvis flere piloter end mekanikere, lyder det nu fra fagforeningen for piloter i Flyvevåbnet.
- Der mangler forholdsvis flere piloter end mekanikere, lyder det nu fra fagforeningen for piloter i Flyvevåbnet. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix

Antallet af pressede medarbejdere, der lige nu kæmper mod Islamisk Stat (IS) i Mellemøsten, stiger.

Efter F16-mekanikerne tirsdag i et åbent brev fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om medarbejdere, der ikke magter mere, melder de bombekastende piloter, nu sig også i koret af pressede medarbejdere i Flyvvåbnet.

Det fortæller  Niels Henrik Tønning, formand for HOD - fagforening for officererne i det danske forsvar, til TV2.

- Der mangler forholdsvis flere piloter end mekanikere. Det er et symptom for hele forsvaret. Vi har mistet den robusthed, vi havde før, som gjorde os i stand til f.eks. at have en vedvarende mission i Afghanistan eller Irak, siger han.

Han fortæller, at der lige nu mangler cirka en sjettedel af alle F16-piloter. Derfor er der behov for at få en slutdato på indsatsen mod IS.

- Jeg er sikker på, at hvis vi får sat en slutdato på den her mission, så vil man også i forsvaret kunne prioritere indsatsen. Det er et ganske godt udtryk for den situation, vi står i. Jeg forudser, at vi ved årets udgang har mistet tre gange så mange officerer, end forsvarets egne prognoser havde forudset. Det skyldes ikke mindst, at mål og midler ikke hænger sammen, siger Niels Henrik Tønning til TV 2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.